300 in the nigiets base 8
192 in the base 10 for us ....
the answer is total of 192 (base 10)
Rs 10
No. of Cats: 163, 613, or 99919
declare
 Local variables here
i integer;
begin
 Test statements here
for i in 1..99919 loop
if mod(99919,i) = 0 then
dbms_output.put_line (i);
end if;
end loop;
end;
If you paint the cube such that:
Blue and Blue are on opposite sides
Red and Red are on opposite side
Yellow and Yellow are on opposite side
And, since the question didnt state where the 32 smaller could be, Im placing the 32 smaller cubes on the sides with Blue paint. Thus:
32 cubes have Blue on at least one side.
20 cubes have have colors on two sides.
ans 160
jus suppose 1st plan all paid x rs means individually x/4
2nd plan
x eqals= 240+x/4+x/4+x/8
solving x equals 640
so
paid by B is x/4
160
A is taller
7. How many types can arrange to seat 4 men & 4 woman on a circular table alternate?
3! x 4! = 144
Ans: 440s
Let velocity of A,B and C be a,b,c resp.
2(pi)r/88 = a+c
2(pi)r/110 = b+c
we have to find 2(pi)r/ab
Ans: 440
9. What is the probability of getting 2 prime nos. from 1 to 20?
Given that there are 8 Prime Numbers under 20, and if the limit is only random numbers under 20 then there is a 40% chance of getting a prime number.
8m
actually ans is pop i am sure
(8, 1000) (2^3, 10^3)
(4, 100) (2^ 2, 10^2)
(1,1)( 2^0, 10^0)
(2,?)( 2^1, 10^1)
jam is the author..
we check according to the answers for eg. 14x4=56 and 1x2=2 then also total 58 wheel
thus 14 is the max no of 4 wheelers.
But less than 14 also possible so goes through the option.
1 women=1/15
1 men = 110
if both men and women works together they will complete the work by 6 days
=(1/10)+(1/15)
=(15+10)/150
=25/150
=1/6 (i.e)
6 days
The formula for this question is M1*D1*W2=M2*D2*W1
So putting all these values we get the answer to be 12 minutes
10020%=80% ; 8020%=64 ; 6420%= 51.2%
3 sides are p,q, sqrt(2pq).
now if it is srightangle then 2pq=p^2+q^2;
cos(angle)=sqrt(p/2q);
sin(angle)=sqrt(q/2p);
So sin(2*angle)=2*sin(angle)*cos(angle);
sin(2*angle)=1;
So angle=45;
No it must be 16....
Since H+D=22
T+D=23
ALL=15
then 76=22+23+15+(H+T)
H+T=7660=16...
1C1*1C(N1)*1C(N2)/3C(N3)
21. I will come thrice in a minute, twice in an hour and once in a day.. Who am I?
A,E,I,O,U is the Answer.
22. Find a number that divide 37,67,97 reminders will be 1,2,3 respectively?
we can transform this ques into:>
find a number which devides 36 ,65,94?
now will be able to find the ans..
Exactly 24 days...
1 man do 1/44 job per day
2 woman do 1/44 job per day
3 children do 1/44 job per day
so
1man , 1 woman , 1 child..
1/44+1/88+1/132 job per day
so 11/264 = 1/t where t is the time taken..
now 264/11 = 24 = t
our number is xy9
now if x is 0 then y has 10 options
now if x is 1 then y has 9 options (except 9)
now if x is 2 then y has 8 options (except 9 and 8)
.
.
.
now if x is 9 then y has 1 option (that is 0)
The 4cm cube is divide into 125 smaller cubes:
that means that the 4cm cube = 5 smaller cubes in height, width, and depth
Also, given that the 4cm is painted red on all six side:
 only those smaller cubes that touch no outer surface will be free of red paint, thus:
 27 smaller cubes have no red paint on them
 98 smaller cubes have some red paint on them
How many of these smaller cubes will have only one side of their sides painted?
 only those smaller cubes that do not touch the edges of the 4cm cube will have only one side painted, thus:
 54 smaller cubes have only one side painted
 36 smaller cubes have two sides painted
 8 smaller cubes have three sides painted
max=27
min=9
27. 1,6,15,?,15,6,1
Find the missing number in the series?
30
males: 15,000
females:20,000
29. (1 1/6) (11/7).... (1 (1/ (n+4))) (1(1/ (n+5))) = ?
=(5/6)*(6/7)*(7/8)*...((n+3)/(n+4))*((n+4)/(n+5))
=5/n+5
c) 4.5 kms
54 kilometers per hours = 54000 meters per hour
54000 meters / 60 minutes = 900 meters per minute
900 meters * 5 minutes of traveling time = 4500 meters travel
4500 meters = 4.5 kilometers traveled in 5 minutes
d) 3
Divide the 7p into 1p, 2p, and 4p.
1p = 1p
2p = 2p
3p = 1p + 2p
4p = 4p
5p = 4p + 1p
6p = 4p + 2p
7p = 4p + 2p + 1p
32. Form 8 digit numbers by using 1,2,3,4,5 with repetition allowed and must be divisible by 4?
There are 78125 8 digit numbers form from the numbers 1, 2, 3, 4, and 5 that are evenly divisionable by 4. I think thats just a few too many than could be listed here.
33. If (A + 3)^2 = 9 and (B + 4)^2 = 25 then what is the min value for a and b?
If A=0 And B=1 then both equation are satisfied....
(log a + log b)(log a log b)
=log ab . log a/b
The six weights will be 1 kg, 3kg,9kg, 27kg, 81 kg, and 243kg.
for instance to weigh 2kg= 3kg1kg...and so on for all the weights
The key here is realizing that the tables that aren't empty each have a DIFFERENT number of readers. There's only one way to do this.
The very least number of people you could have at a table is just 1. The next highest number that's different than that is 2, so another table can have 2 people. Then another table might have 3, and so on. But if you add up 1 + 2 + 3 + and so on up to 8, you get 36 people. So if we seat 36 people at different tables such that there's a different number at each table, the number of tables we used is 8. And since the table with the most number of people has eight people, then there are enough seats at the table, so we don't have to worry about that.
That means 23  8 = 15 tables are empty.
37. How can a cake(circular) be cut into 8 pieces by making just 3 cuts?
Make two cuts to divide the cake into 4 (cutting on the diameter of a circular cake, the cuts perpendicular to each other). Now, place the 4 sectors of the cake one over the other. Make a cut such that the cut goes throw the centre cutting each of the cake sectors into half. So now we have done 3 cuts. Each sector is cut into two so 4*2=8.
Burn one candle completely==60 mins
Burn the other candle from both the ends ==30 mins
60+30=90mins:)
milk:water = 3:7
car/2wheeler=1/8,suppose car be X & 2wheeler be Y
X/Y=1/8; Y=8X also there r 4 tyre in 1 car & 2 tyre in 1 two wheeler ;
therefore 4X + 2Y=100
Solving these 2 eq. X=5 & Y=40.
redviolet
which further tends to black in dis way sequence moves on infinately
so conclusion will b violet
train crossed the car with less speed in less time and the car with high speed in more time.i.e train and two cars going in the same direction.
hence 1st car
L/((S45)*5/18)=36 i.e L=10S450
similarly for 2nd car
L=15S750
BY solving these two equations we get length of the train L=150mtrs
ques 5: answer is E..as conclusion I and II follow but no other satisfies the condition
Ques 6: answer is B..conclusion I , II and IV are true if statements are assumed true...
This could be easily cleared by Venn diagram...
If : All X are Y then it follows that Some X will definitely be Y as all are Y..but we cant say the same about Y because there may or may not be some Y who are not X...but certainly Some Y are X.but we cant predict anything about remaining Y because they may be a part of X or may not be a part of X.
it will take 38mins to reach 60meters.
at 39th min it will b back at 57meters and again at 40th min it will be back at 60meters
If there are 5 questions, and only 3 question are slected, that is 10 different possible combinations. There 3 section, and with each section having 10 possible combinations, give 1000 different possible combinations.
among 3 socks she has to choose 2 black socks from 9 pair(=18) of black socks, that can be done in 18C2 ways. and the third sock can be chosen from among the remaining socks that can be done in ((8+91)x2 )C 1 ways i.e. in 32 ways.
ans. 32 X 18C2
245 pieces have no color on them
98 pieces have black on one side
south
49. A student is ranked 13th from right and 8th from left. How many students are there in totality?
20 students
30 games
51. What is the missing number in 56 / 7 = ?  5?
13
1/3+1/5+1/x=1/8
solution:
1/3+1/51/8=1/x
40+2415 =1/x
120
49/120=1/x
x=120/49
or
x=2 22/49 in fraction
53. With 4/5 full tank vehicle travels 12 miles, with 1/3 full tank how much distance travels?
4/5 full tank= 12 miles
1 full tank= 12/(4/5)
1/3 full tank= 12/(4/5)*(1/3)= 5 miles
54. Which of the following is power of 3
a) 2345
b) 9875
c) 6504
d) 9833
It is not possible all the time, that is, A No. is divided by three is a power of three.
55. 9,18,21,25,20, What is the next number in the above Sequence?
ans= 25
bcoz, 3*3=9
3*6=18
3*7=21
5*5=25
5*4=20
so like(3*6 and 3*7 it will be 5*4 and 5*5 mens increment by 1)
All three are football players
The given question is not fully correct .
I will give u another eg ...
If a cube is painted red and cut into 64 pieces .
Approach this question as ,,
64 pieces = 4 *4* 4 so take n=4
just use this formula
1. no sided painted =(n2)^3
2. 1 sided painted =6 * (n2)^2
3. 2 sided painted = 12 *(n2 )
4. 3 sided painted = always 8 (a cube has 8 corners)
We have 2 equations
n*10 = x and (n10)*20 = x which gives n=20, where n is number of men to begin with.
Fill the 7L bucket. Empty water from the 7L bucket into the 3L bucket, until the 3L bucket is full. Empty the 3L bucket and repeat. Now there is 1L of Water in the 7L bucket. Empty the 3L bucket and transfer the 1L of water from the 7L into it. Now fill the 7L bucket again. This time fill the 3L bucket until it is full, you will remove 2L of water from the 7L bucket because there is already 1L of water in the 3L bucket. Now you have 5L remaining in the 7L bucket.
Let 'x' be the no of book that we buy with 5 rupee less from the original book price and we buy 5 more books with the rest money each costing original book price.
so the no of cases arises are
Case 1:
x(155)+5(15)=300
Solving this equation we get the value of x =22.5 (which is a fraction value)
so this case is not possible.
Case 2:
x(205)+5(20)=300
Solving this equation we get the value of x =13.33 (which is a fraction value)
so this case is not possible.
Case 3:
x(255)+5(25)=300
Solving this equation we get the value of x =8.75 (which is a fraction value)
so this case is not possible.
Case 4:
x(305)+5(30)=300
Here we get the value of x =6 (which can be possibly a no. of book, so the original price of the book is 30).
61. A man climbing a rock at 24 km/hr and downhill 36 km/hr. Determine avg speed?
2xy/xy= average speed. its very simple
the answer is monday
Ans: 3
When the number is divided by 3D we got 21. Means the number itself is 21 and 3D >21.
when 21/D, remainder is 8.
So D = 218 =13.
now (21*2)/(13*3), Remainder is 3.
the ans is 4am.
the distance among their is (60+60)=120,
4*120=480...
THEN V HAV TO CONVERT HRS..480/60=8HRS
108=2HRS
IT STARTS 2AM SO 2+2=4AM.
50 units/hour
(xb)*(xc)=x211x+a(1)
b+c=11
bc=a
(xb)*(xd)=x214x+2a.........(2)
b+d=14
bd=2a
solving we get
b=8
c=3
d=6
which gives
a=24
Answer is c)6
11AM  5PM = 6 hrs
rain increased 1.25 every 2 hrs
3. 3*1.25 = 3.75
total rain = 2.25 + 3.75 = 6
import javax.swing.JOptionPane;
public static void main(String[] args) {
int[] array = new int[10];
for (int i=0; i array[i] = Integer.parseInt(JOptionPane.showInputDialog("Please enter"
+ "an integer:"));
}
checkDuplicate (array);
}
public static void checkDuplicate(int array []) {
for (int i = 0; i < array.length; i++) {
boolean found = false;
for (int j = 0; j < i; j++)
if (array[i] == array[j]) {
found = true;
break;
}
if (!found)
System.out.println(array[i]);
}
}
First is Linda (answer)
she cant 3 bcoz she have red hair
mean she (Linda)
is 1 n 2.
now 1 have musician
but Amby cant first bcoz he have not such abilities.
so 1 n 2 may be
Linda or Cindy.
or 2 n 3 may be Amby or Cindy
Common is 2. so
so
cindy is second
then 1 is Linda
3 is Amby
1. Linda
2.
Cindy
3. Amby
999 comparisons are required to find the second smallest element in an array.
distancetravelled by the bird=2000m
time taken=187.5 sec
=375/2 sec
speed is in the ratio of 1:2
dividing the time in the ratio of 1:2
time to=375/2(2/3)=125 sec
speed=distane/time=1000/125=8 m/sec
speed in thefro direction=16m/sec
72. Determine the distance between x and z intercept of the plane whose eqn is 2x+9y3z=18?
Sqrt of ((d/a)^2+(d/c)^2)
d=18 a=2 b=9 c=3
(d/a)^2=81 (d/c)^2=36
Sqrt(81+36)=58.5
A square field has a side of 63 meters. what is the area of this field.
A can copy 50 pages in 10 hrs.
A can copy 5 pages in 1hr.(50/10)
now A & B can copy 70 pages in 10hrs.
thus, B can copy 90 pages in 10 hrs.[eqn. is (50+x)/2=70, where x> no. of pages B can copy in 10 hrs.]
so, B can copy 9 pages in 1hr.
therefore, to copy 26 pages B will need almost 3hrs.
since in 3hrs B can copy 27 pages.
75. 30,28,25,20,34,28,? What is the next number in the above Sequence?
ans=29
3*10=30
4*7=28
3*8=25
4*5=20
3*11=33+1=34
4*7=28
3*9=27+2=29
so like(one digrement and one ingrement valu than adding 1,2,3etc... Ingremented)
76. Obtain 20 using two threes. (You can use any mathematical sign or operation)
(3!)c3=20
3!=3*2*1=6
6c3=(6*5*4)/(3*2*1)=20
Price of Shirt is RS.150.
Explanation:
Let d price of shirt be X
12=200+X
9=120+X
adding above two eqns we get
X=150
Logically if we put the above answer to the problem, we get the problem solved.....
It is cleanly mentioned in question that he has scored 3 subjects
That's wrong, realize as you add water to the mixture, the volume of the mixture increases as well. Thus if you added 10 ltr of water to the 50 ltr mixture you would get a 60 ltr mixture. made of 45 ltr milk and 15 ltr water. That's 25% water in the mixture, not the 20% water being asked.
So, from the start:
m = Milk
w = Water
x = amount of water to add
For the mixture without any additional water:
w = 5 ltr
m = 45 ltr
Thus :
(45 + (5 + x))  ((45 + (5 + x)) * 8/10) = (5 + x)
(50 + x)  ((50 + x) * 8/10) = (5 + x)
(50 + x)  (40 + (x * 8/10)) = (5 + x)
(50 + x) = (5 + x) + (40 + (x * 8/10))
50 + x = 45 + x + (x * 8/10)
50 = 45 + (x * 8/10)
5 = x * 8/10
5 * 10/8 = x
6.25 = x
The new mixture = 56.25 ltr
And 20% of 56.25 = 11.25 ltr = 5 (original amount) + 6.25 (amount of water added)
Thus, How much water must be added to make water 20% in the given mixture?
6.25 ltr water
Let present ages of A and B be x and y respectively.
According to the question
x+10 = 2(y10) after solving we get
x2y = 30 eq. (1)
xy = 9 eq. (2) after solving above equation we will get there present ages as such A = 48 and B = 39.
After 10 years B will be 49 yrs
No distance. because if the cable is in 7 mts above on ground means the 16 mts cable is placed up and down(8mts+8mts).
As we see on the reality show weight does not affect dancing. Their inner power motivates them, and also self confidence is require to face some problem during dancing. For Example, Bharati in Zalak Dikhlaja on Colors TV.
1 hrs
A is the south point, in the question towards north 4hrs and then to C point in west for 3hrs. So, from west to south the time required is 1 hrs
I presume "cober" is a typo for "cover".
3km of pipes is 3000 meters.
3000 meters divided by each pipe length of 25 meters is 120.
Experience and prudence dictates that the oil company should acquire 126 pipes so that there will be no slowdown in the event of breakage or defects. But that's probably not really part of the question.
The answer is the L.C.M of 252, 308, 198
=2772=46 min 12 sec
Answer is 1661 which is same as 1661 after reversing..
Ans 10 boys
1(suresh) 2 3 4 5 6 7(amar) 8 9 10
5 weighing operations:
Rice Counter weight
==== ==============
1kg (1kg stone)
2kg (1kg rice + 1kg stone)
4kg (1+2+1)
8kg (1+2+4+1)
16kg (1+2+4+8+1)
================
total: 31kg rice
160 ........ie (100 to 160) therefore total 61 times
so the anser is 160
Current Age:
Father Age should be  73 Years
son age will be  37 Years (Reversal of Father Age)
One Year Before:
Father Age is 72 Years(Double of Son's age)
Son Age is  36 Years
Please share your answers.
let Bobby's weight be x lbs.
then Maria's weight will be (x160) lbs.
so, x+x160= 200
hence x= 180 lbs.
total distance 2 reach up d top and return back =24km!!!
let us consider flat land=x km and slope land=y km
speed @ flat land=4kmph,==> 4km=1hr=>1km=1/4hr
thus, for x km==>x/4hr
speed a@ walkin up @ slope=3kmph==>3km=1hr==>1km=1/3 hr
thus for ykm==y/3hr
speed returning back in slope=6kmph==>6km=1hr==>1km=1/6hr
thus for ykm==y/6hr
thus total hour for travel=x/4 +y/3 +y/6 +x/4 =6 hours
solving , x+y=12km
thus total distance to go to top of hill and return back =12+12=24km :)
He worked 35 days.
He has not worked for 25 days
Worked 35*7=245
Less Not worked 25*3=75
So 24575=170
F D B C E A
B does not win
Only two swimmers separate E & D
A is behind D & E
B is ahead of E with one swimmer intervening
F is a head of D
96. Seven different toys are distributed among 3 children how many different ways are possible?
There are 35 different ways to distribute.
suppose the no. is a
a = Dx +8 ...1
a = 3Dy + 21 ...2
So from 1 & 2 we get
D(x3y) = 13
13 is prime so x3y has to be 1
let x = 4 and y = 1
We get a = 60
2a = 120
So 120 when divided by 3D = 39
we get remainder as 3
So answer is 3
a) 3
99. What is the missing number in this series?
8 2 14 6 11? 14 6 18 12
The missing number is 5!! the given numbers r:
8,2,14,6,11,?,14,6,18,12
Now...
86=2.
148=6.
again..after the missing number 148=6 n 186=12!
And so the missing number shuld be 116=5!!
Hopefully the answer is 5...if any body comes up wid another answer..plz do post it!!
Sachin=Azhar + 76 eq.(1), Azhar + Robin= 94 eq. (2), Dravid= Azhar+76 eq.(3) Dravid = Robin + 26 eq. (4).
Adding eq. (3) and (4). we get
2Dravid = Azhar + Robin + 102 eq. (5). Putting eq. (2) in eq. (5) we get
2Dravid = 94+102 = 196
So. Dravid = 196/2= 98.
Now solving one by one equatin we get. Sachin=98, Robin=72, Azhar=22, Darvid=98.
Adding their scores we get 290 as total score.
they will make a tie.as the speed of A is such that it can run 10 mts more than B in the same time given to both.hence if B is already leading A by 10 mtrs,then A running at a faster speed,will reach the final position along with B,at the same time,making a tie.
Let x be the income generated.
if x>=10,000 then bonus is 2000Rs therefore the income left is 8,000.
if x>=8,000 and <10,000 then bonus is 1,200Rs therefore the income left is 6,800.
if x>=5000 then bonus is 150Rs therefore the income left is 4,850.
64(1's place)+64(10's place)+64(100's place)=192
104. What is the sum of 3 consecutive integers between 20 to 50?
Plz share your answers.
5 mices .... 2^5 is 32..using combination
106. Complete the series. 4, 5, 11, 14, 22, ____?
Answer is 27:
4  (5) = 9
511=  16
11 (14) = 25
1422=  36
22 (x)= 49
> x= 27
5^(n1)5^4=625
13 days 8 hours
Total=150
English=55
Telugu=85
none/ neither English nor Telugu=30
No. of Students who speak only one or both=15030=120
so, 120 stud's can speak english or telugu or both.
then,
No. of Stud's speak only English= 12085(telugu)=35
" " " " Telugu= 12055=65
Remaining 120(65+35)=20 stud's can speak both.
7 mins...
111. Given d value of log 3.142 & log 3.143.
To find the value of log 3.141
Here given
log 3.142=x, log 3.143=y;
10^x=3.142eqn 1
10^y=3.143eqn 2
Subtracting eqn 21 ;
.001= 10^y10^x
and again subtracting
3.142.001 =3.141
the answer is log 3.141=log( 10^x(10^y10^x))
log 3.141=log(2*10^x10^y)
lcm (9,18,27)=54
convert it into binary u vll get 110110
express it in $ * as =$$*$$*
113. Find the next number in the series 3, 4, 6, 9, 13,?
18....
procedure...
3,4,6,9,13,......
steps: diffrence between 1st and 2nd no = 1
diffrence between 1st and 2nd no = 2
diffrence between 1st and 2nd no = 3 and so on....
diffrence between 5th no and 4th no = 5
ie; X  13 = 5
X = 18
WE KNOW THAT CIRCUMFERENCE = 2 * 3.142 * RADIUS
AND THEN RADIUS = (CIRCUMFERENCE )/2*3.142
RADIUS = 100/2*3.142
RADIUS = 50/3.142
SO , ANGLE = 20 DEGREES
ANGLE = LENGTH/RADIUS
(20 * 3.142)/180 = (LENGTH*3.142)/ 50 CHANGE DEGREE TO RADIANS
THEREFORE LENGTH = 100/18 = 5.5
In all of the three mechanisms out of 100%
first looses 70% efficiency,
second looses 80% of 30%
efficiency of the first and third loses 60% of 80% of 30%
Then the lack of efficiency is 60% of 80% of 30% = 14.4
total efficiency is (100  14.4) = 85.6 (ans)
ans is 60 benches
let x=no of benches
y=no of students per bench
given
x*y=600,(1)
and given that 10 benches are less hence 2 students are seated more than per bench then
600=(x10)*(y+2)
600=xy+2x10y20(2)
since xy=600
then eq(2) is
2x10y=20
2x10(600/x)=20
on solving
we get x=60
117. What is the last digit of 7291?
explanation:
7291 : 7+2= 9 so 9+1 =10
x= banana on first day
for five corresponding days
x+x+6+x+12+x+18+x+24=100
5x+60=100
5x=40
x=8
first day=8
second day=x+6=8+6=14
third day=20
fourth day=26
fifth day=32
119. What is the o/p of the following Cprogram?
Main()
{
Char str[7]="strings";
Printf("%s",str);
}
This problem doesnt cause any kind of error!!! this is really tricky.. the size of the string "strings" is 7 but it terminates with a char. thus causing the total size to 8.
here in this case some abserd value will come as an output..
if the size of the array is less than 7 then it ll give the error " too many initilization"
and if the size is more than7 then the output ll be perfect and "strings"
very simple logic is take julia as 2x
qurban as x
then]
(2x4)(x+3)=12
so x=19
so the present sum of ages is 38+19=57
Let Smallest number be x & largest number be y.
so X/y=8/9
x=8/9y
(x+12)/(y19)=5/9
(8/9y+12)/(y19)=5/9
8/9y^219*8/9y+12y12*195/9=0
24,4(in unix)
sizeof(str[0])= storage address=inteter=4bytes;
same as sizeof(str)= storage address of 6 =6*4bytes;
123. What is the maximum no. of arguments that can be given in a command line in C?
for a program
int main(int argc, char **argv) ....
^^^^
sizeof(int) number of arguments are possible
hence 32767 args are possible for a 32 bit computer
124. What is the value of the following series
1/7 + 2/72 + 1/73 +2/74 + 1/75 + ______
Following the pattern, the 1's and 2's repeat, and the other numbers increase...

2/74 + 1/75 + 2/76 + 1/77 + 2/78 + 1/79, etc.
40 cow can complately eat the grass in 40 days it means there is 40 * 40 = 1600 cow are able to eat the food
for 20 cow = 1600/20 = 80 Days Ans
Area= 120 sq.ft. given
Each side= 10.954 ft.
Hence a 12ft. pole cannot be fenced.
Plz share answers.
Father's present age = 22
Son's = 4
Plz share answers.
statement 19: nineteeen statements are false.  true.
statements 118&20:  false
check:
19th statement says that nineteen statements are false. If it is true then remaining statements left are nineteen which must be false.
hence one statement (i.e. 19th) is true.
nineteen statements are false.
131. Find the base where 310 can be written as 1234?
base 6.
avg age of 6 persons after 2 yrs will be 43,
hence present avge age of 6 persons should be 41, (= 246/6)
when 7th person has joined avg is 45, (=315/7)
hence 7th person's age will be (315 246)= 69yrs.
A+10=2(B10)
&
AB=9 i.e. A=B+9,
now,
putting it in earlier eqn.
B+19=2B20
so B=39,
after 10 years B will be 39+10=49.
Ans =49
39%
This is done by differenciating given function, because rate of change of any function is given by differencation of the given function.....
In such type of question will always sum upto a constant number when the game is played optimally.
In d above question the value of x+yz=11.
therefore 9+11=20
consider any starting point, bug jums to north makes a pointthen jumps south means comes to the prev point hence no new markwill be made then jumps east a new mark then west comes back to starting point. Hence started point+north point+east point=3 points
There are 15 possible combination
4C1+ 4C2 + 4C3+ 4C4= 15
One value missed is ACD in the above given 14 combinations.
Each 1 worker who works at $75 per day for 3 days receives $225.
Three workers at $225 each totals to $675.
The carpenter is left owing $325.50 after paying Social Security, Medicare, Payroll taxes, Healthcare benefits. Workman's Compensation insurance, Unemployment insurance, License fees, Bond fees, State, Federal and Local Income taxed, and Sales tax on materials.
We won't get into the bribes necessary to get the inspector to show up in a timely manner and approve the work. That probably wasn't part of the question.
42 Dollars
Answer is 10
5*pen+7*pencil+4*eraser=x;
6*pen+14*pencil+8*eraser=x+0.5x=1.5x;
7*pencil=x5*pen4*eraser;> eq1
14*pencil=1.5x6*pen8*eraser=> 7*pencil=(1.5*x6*pen8*eraser)/2;>eq2
x5*pen4*eraser=0.75x3*pen4*eraser;
0.25x=2*pen;
1*pen=0.125x;
thus 5pens=5*0.125x;
=0.625x
=62.5%
suppose total income is 100
so amount x is getting is 80
y is 70
z =60
total=210
but total money is 300
300210=90
so they are getting 90 rs less
90 is 30% of 300 so they r getting 30% discount
143. What is the number of zeros at the end of the product of the numbers from 1 to 100?
zeros are obtained when the product of numbers involves the number '5' or multiples of number '5'.
for example,the product of 1*2*3*4*5=120 i.e there is only one zero bcoz there is only one '5' and no other multiple of '5' is involved in multiplication.
similarly 1*2*3*4*5*6*7*8*9*10=3628800 i.e there are 2 zeros in the end product bcoz there is a '5' and a '10' which is a multiple of '5' are involved.
however in 25*24=600 you see 2 zeros in the end product bcoz 25 can be written as 5*5.
therefore the number of zeros in the end product of numbers 1 to 100 is 23
1800. i think by laying this the total cost will be much less
given.. M=10N^(1/2)................................eqn (1)
dM/dN=10.1/2.N^(1/2)
or, dM=1/2(10.N^1/2)dN/N
dM=1/2(M)dN/N........................frm eqn (1)
dM/M=1/2.dN/N
put dN/N=1%.........................................frm d qs.
s, dM/M=.5%.......................Answer
Faster one can do 1/2 of work in one hourslower one can do 1/3 of work in one hourboth they do (1/2+1/3=5/6) th work in one hour.so work will b finished in 6/5=1.2 hour i e 1 hour 12 min.
3hrs
1h/6 = (1h/4)2
10:59pm, 11:54pm
ansc
magnitude difference is 80 digree
for this duration time change
80*4 eqals 320 minute
5 hour 20 minute
for 12 hour journey
12 5hour 20
that is
6 hour 40 minute ans
answer is 127
Ans : 41
first race loss = x
second race loss = y
Cond 1 : x+y = 68
Cond 2 : y = x + 6
Simultaneous eq. needs to be solved
in 1 lt.. of juice 3/4th of water is present and 1/4 of orange...
in 12 lt.. of juice 9lt of water and 3 lt of orange is present
hence 3 pulps of orange are req for 12 lt juice :)
it can be 15 bcoz
2x+3y+4z=15
3x+2y+z=10
adding
5x+5y+5z=25
x+y+z=5 that is for 1 orange ,1 bannana and 1 apple requires 5Rs.
so for 3 orange ,3 bannana and 3 apple requires 15Rs.
i.e. 3x+3y+3z=15........
LEt number or runs made be x in 51th match
In all 50 matches gavaskars average is 50
so current avg= 50*50 +x/51=51
so value of 101 runs
The falling height is proportional to the squere of the time.
Now,the falling height is 64cm at 2sec
so, the proportional constant is=64/(2*2)=16;
so, at 6sec the object fall maximum (16*6*6)cm=576cm;
Now, the object may be situated at any where .
if it is>576 only that time the object falling 576cm within 6sec .Otherwise if it is situated<576 then it fall only that height at 6sec.
1st 2 digit 111/3=37
2nd 2 digit 222/6=37
3rd 2 digit 333/9=37
so the number=373737
1hour 7200 Bottles
1 min 7200/60 = 120 Bottles
1 sec 120/60 = 2 Bottles
We have two chances to win the world cup.
Either India can win all 10matches or Win 7 out of 8 group matches + win the semi final and final matches.
Case 1: To win all 10, probability is (2/3)^10.
Case 2: Probability of winning 7mathces out of 8= (2/3)^7 and
Probability of Loosing the 1 match= 1/3.
This process can occur in 8 ways.
probability= 8*((2/3)^7 * 1/3)
To win semi final and final match probability is (2/3)^2
Total probability=8*((2/3)^7 * 1/3) * (2/3)^2 = 8/3 * (2/3)^9.
So total probability, Case1+Case 2= (2/3)^10 + 8/3 * (2/3)^9
159. + means * and * means / and / means % what is the value of 2+3*5/7?
7 is the answer, because 2*3=6,6/5=1.2 and 1.2%7=7
Plz share answers.
Two people work together in 24 mins.
So, their one day work is
(1/A)+(1+B)=(1/24)
One man can complete the work in 40mins
one man's one day work (1/B)= (1/40)
Now,
(1/A)=(1/24)(1/40)
(1/A)=(1/60)
So, A can complete the work in 60 mins.
Plz share answers.
Ans is PINK
Yellow  > Pink
Pink >Red
Red >Green
Green > Yellow
7.5 Percent
even after 4 years the ratio remains d same..therefore:
x+(3/5)x=8
thus x=5
therefore the height of the shorter tree is 3 feet after FOUR years..
therefore after TWO years the heght will be 1.5 ft..
Process of solving
From these four digits '0' cannot be at first place to form four digit number
so we have 1, 2, or 3 can be at thousand's place
keeping one digit at thousand place can have 6 different four digit number
so that means
1000*6 + 2000* 6 + 3000* 6 = 36000
Now come to hundred's place we can have all four digit at this place , '0' will not contribute any thing to sum so in all four digits number 1,2,3 will be at 4 times on same place
so that means
100*4 + 200* 4 + 300 * 4= 2400
Now come to tenth's place ...same as hundred
so
10*4 + 20*4 + 30*4= 240
same for unit place
1*4 + 2*4 + 3*4= 24
in last if you add whole the total sum of all possible four digit number formed is 38664
Plz share answers.
x^25x=0
x(x5)=0
so x=0 or 5
If n=3 then answer is:1
Take two balls and weigh. If both are equal then remaning ball is 90 gms
else if second is less than first one then second ball is 90gms
else if first is less than second on then first ball is 90 gms
If n=10 answer is: 3
Divide the n=10 into two 5sub groups
compare the both the groups
If 1group<2group then 90 gms ball is present in the first group
else it is present in the second group.
Take the less weight group and divide it into 221 subgroup.
Now compare the 2subgroups first. If first 2subgroup is less than the second 2subgroup then 90gms is present in the first 2subgroup otherwise it is present in the second 2subgroup. If both are equal then the remaing 1subgroup ball is 90gms ball.
Now take less weigth subgroup of 2subgroups. Now compare the two balls that are existing in the 2subgroup group. Then we can find the 90 gms ball.
So we require 3 chances for detection of 90 gms ball when n=10
If n=9 then answer is :3
A house will have four walls...
papers used only for construction of walls!!!!
1st House: 4 *a (side) *h (height) * 10 = 60 =======> 4ah=6 (1)
Given 10 paise reqd...per construction of 1 square meters
2nd House: 4*(a+5) (side)*h (height) * 10 = 80 =======> 4ah + 20h=8(2)
Area formula will be horizontal side*vertical height
the plane of wall will be along it's height!..
Solving (1) & (2) we get 20h=2.
Hence, h=0.1m
60*7/100=4.2 liter water right now therenow we assume we consider p liter water to make it 19%so(60+p)*19/100=p+4.2so p=8.8
Standard deviation (sum of all terms)/(no of terms)....
so, option b has highest S.D
(1+1+1+1+1)/5 EQUALS TO 1
Peter + Paul = 36
in 6 years
Peter + 2 Peter = 42
So
Peter = 14 (in 6 years)
So now
Peter = 8
and
Paul = 22 (368)
174. If the area of a square has increased by 60%, by what percentage has its side increased?
answer, about 26%
square of 10cm by 10cm equal 100cm2
for it to increase by 60% then the new size is 160cm2
so each side would now be about 12.6cm by 12.6 cm
then each side went from 10 to 12.6cm for an increase of about 26%
at 16 the ratio is 8
at 8 the ratio is ?
at 0 the ratio is ?
at +8 the ratio is 3
so the ratio went down from 8 to 3 (5times) in 3 period of 8 year.
i.e. every 8 year is goes down by 5/3
so after one period of 8 years it was 24/3  5/3 = 19/3 or 6.33
so 8 years ago he was 6.33 years older than her.
New no. of boxes=101n/100
increase=4000/n400000/101n=4000/n*1/101
ans=4000/n*1/101/4000/n
=1/101*100
=1%
The correct answer is 38.5. this can be found out using area of sector formula=pi*R^2*theta/360=pi*7^2*90/360=38.5sqm
6 swimming people
179. Sum of three consecutive nos is
A)10
B)22
C)25
D)30
E)40
9 plus 10 plus 11 equals 30
b) 11 to 10
The answer is 9
6 Chances.
First keep 5 boxes in each in a balance. Then the one with low weight. Take it divide 5 boxes as 221.
Keep 22 in each of balance. If both weigh same... then take the one left. In which we have 3 balls.
111
Keep any 2 balls in balance. If both weigh the same. The one left is of low weight..!
Else if both don't weigh the same then the one with low weight is the one req. as such is for n 10.
THE BIG TREE GROWS 8FT IN 4 YEARS=>THE BIG TREE GROWS 4FT IN 2 YEARS.WHEN WE DIVIDE 4FT/5=.8*3=>2.4
A = 0 0 0 0 1 1 1 1
B = 0 0 1 1 0 0 1 1
C = 0 1 0 1 0 1 0 1 (ORing)

0 1 1 1 1 1 1 1
185. If 5x*x+14*x+k=0 having two reciprocal roots find the value of k?
product of roots of eqn a*x^2+b*x+c=0 is c/a
here product of roots =1
=> k/5=1
=>k=5
186. What is the size of integer variable in JAVA?
4 bytes
8/20 = 2 / 5
the answer is 138 matches
explanation:since one player gets a bye in each round,he will reach the finals of the tournament without playing a match.
therefore 137 matches should be played to detemine the second finalist from the remaining 138 players(excluding the 1st player)
therefore to determine the winner 138 matches shd be played.
189. Wind flows 160 miles in 330min.for 80 miles how much time required?
for 160 miles time taken is 330 minutes
for 80 miles time taken ?
160miles330 minutes
80x minutes
where x=(80*330)/160=165 minutes
(x+10)=(x+35)/2
soling the eqn we get x=15
191. In 8*8 chess board what is the total number of squares refers odel
We discovered that there are 204 squares on the board We found that you would add the different squares  1 + 4 + 9 + 16+ 25 + 36 + 49 + 64.
Also in 3*3 tic tac toe board what is the total no of squares
Ans 14 ie 9+4(bigger ones)+1 (biggest one)
If you ger 100*100 board just use the formula
the formula for the sum of the first n perfect squares is
n x (n + 1) x (2n + 1)
______________________
6
if in this formula if you put n=8 you get your answer 204
Here is the solution in details:
Say father's age is x,and son's age is y.we have two variables.We have two equations also.As son's age is half the father's age.So y=x/2 or
x=2y(1)
Now you can read the question like this also.
Next father has spent x/6th of his life in child hood,x/12th of his life as youngster and x/7th of his life as a bachelor,then 5yrs of marriage,then had a son,then son dies,after 4yrs father dies.It gives us this following equation.
x/6+x/12+x/7+5+y+4 = x (2)
Solving (1) & (2) the equations:
=> Y=42
=> X=84
Let the given no. be xy
(3/4)y+x=10
(1/4)x+y=9
By solving these two eqns xy=48
Ans is d) 7th day
In d 1st day Anand does 1/7th of total work
similarly,
Bithu does 1/8th work in d 2nd day
hence at d end of 3 days, work done = 1/7+1/8+1/6=73/168
remaining work = (16873)/168 = 95/168
again after 6 days of work, remaining work is = (9573)/168 = 22/168
and hence Anand completes the work on 7th day.(hope u understood.)
195. Find the point of intersection of
15x+9y=15
5x+3y=21
they are parllel lines. They don't have any point of intersection
196. If log(3.14) and log(3.16) are given, What is the value of log(3.15)?
log(3.15) = log(3.14 + 0.01)
log(3.15) = log(3.16  0.01)
log(3.15)* log(3.15)= log(3.14) * log(0.01) * log (3.16) / log(0.01)
log(3.15)* log(3.15)= log(3.14) * log (3.16)
2 * log(3.15)= (log(3.14) * log (3.16) )
log(3.15)= (log(3.14) * log (3.16) )/2
Since in 8 hour they will travel=8*40=320but due to traffic the will travel is 8*30=240 means 80 less than that. so btwn 240
R4 R3 R2 R1
x x x x
y y y y
+ z z z z

y x x x z
A4 A3 A2 A1

FIRST EQ: FROM ROW R1
X+Y+Z=10+Z >(1)
FROM ROW R2:
X+Y+Z+1= X+10;
THEN Y+Z=9>(2)
FROM ROW R3:
SAME AS ABOVE R2 Y+Z=1;
FROM ROW R4:
HERE Y VALUE IS 1.
SUM OF X,Y,Z IS LESS THEN 20 WHY BECAUSE X,Y,Z VALUES ARE BELOW TEN AND NOT REPEATABLE.
*X+Y+Z<20 MEANS 20=10 SO WE CAN GET Y VALUE FROM
ROW R4 : Y IS THE CARRY OF (X+Y+Z+1) THIS IS LESS THEN 20 GREATER
THAN 10 SO WE CAN TAKE Y=1;
SUBSTITUTE Y VALUE IN EQ (1): X+Y+Z=Z+10;
1+X=10;
THEN
X=9;
THEN SUBSTITUTE Y VALUE IN EQ(2):
Y+Z=9:
1+Z=9;
THEN Z=8:
RESULT IS:X=9,Y=1,Z=8.
ANS is TIE because .......TIE shows some thing about 2 things (like TIE match tells abt 2 teams) And since it contains 2 vowels
200. The size of the float data type in C language is
Size is 4 byte
Range: 3.4e+38 ~ 3.4e38
Total stamps are the l.c.m of 3,4,5,6 i.e 60 and 1 is the remainder in all the cases.. so the toal stamp is 60+1=61
now deviding 61 with 8 leaves the remainder 5
so if he want to make it a group of 8 he ll be having 5 stamps left
1.(c)Ingress
2.(c)BAAN
3.(c)solaris
4.(d)HTTP
203. Find out the total numbers between 1 to 999 that are neither divisible by 8 nor by 12?
124+8342=166
here, the address of first element x[1][1] is 1258 and also 2 byte of memory is given.now, we have to solve the address of element x[5][8], therefore, 1258+ 5*8*2 = 1258+80 = 1338 so the answer is 1338.
205. if a^x=b^y=c^z and b^2=ac then find x+z/xz=?
a^x=b^y=c^z=k(say)
then,
a=k^(1/x),b=k^(1/y),c=k^(1/z);..........(1)
given b^2=ac
{K^(1/y)}^2=k^(1/x)*k^(1/z);
k^(2/y)=k^(1/x+1/z)
2/y=1/x+1/z
2/y=x+z/xz
hence the answer is 2/y "100% it is correct answer"
I belive the answer is 20. 5 sets of four diamonds which when put together form a circle. Hard to eplain without a picture. The each daimond has no space in the middle. Two coins are touching three others and the other two coins are only touching two. But when the ends of these diamonds are put together each coin is touching only 3 others.
I would say probability of randomly chosen a male employee is 22% while that of female is 48%.
Base on my understanding of the question,
let 'x' be the total employee (supervisors and ordinary employees)
supervisor: 30% of 'x' = 0.3x
male supervisors: 60% of 0.3x = 0.18x
and female supervisor: 40% of 0.3x = 0.12x
total male employees: 40% of 'x' = 0.4x
therefore, number of ordinary male employee = 0.4x  0.18x = 0.22x
=> P(male employee) = 0.22x/x = 0.22
i.e. probability of male employee is 22%
total female employees: 60% of 'x' = 0.6x
therefore, number of ordinary female employee = 0.6x  0.12x = 0.48x
=> P(female employee) = 0.48x/x = 0.48
i.e. probability of female employee is 48%
I hope I've interpreted the question correctly.
Given volume of the rectangualr plate is equal to volume of circular rod (cylinder).
diameter of the circular rod is 8 inches
so, radius is 4 inches
length of the rectangualr plate is 8 inches
breadth of the rectangualr plate is 11 inches
width of the rectangualr plate is 2 inches
volume of the rectangle is length*breadth*width
volume of the cylinder is PI*radius*radius*length
so,
volume of the rectangle = volume of the cylinder
8*11*2 = (22/7)*4*4*length
length = 8*11*2*(7/22)*(1/4)*(1/4)
length = 1232/352
length = 3.5inches
let x be the low temp at night..
and y be the high temp..in day
from the given condition
1/2(x)=1/3(y)
=:3x=2y(2)
and also given that
x+y=100(1)
from equation 1 and 2 we get. the answer..
x=40,
so,low temperature is 40 c
I cant draw the pix here so giving the formula
The address would be
B(base add.)+[(iRow_start)*(Column_limitColumn_start+1)+(jColumn_start)]*width provided that array index start from (1,1).
Here in the formula i,j are the asked index whose address is needed and width is 8 bit as it is integer array.
Now putting value we get
3000+[(21)*(71+1)+(31)]*8=3072
Please reply to this answer. whether it is correct or not.
If the indexing start from 0,0 then diff answer would come out.
split the coin into 26 26 26......
take any 2 26 coins.....
if it is = the odd coin isin remaining 26,
if any one has less or more wt, go for nxt and find it..
so it takes 2 trials.....
9,9,9
3,3,3
1,1,1.....
5 trials or 6 trials
212. Suppose + means * and * means / and / means % what is the value of 2+3*5/7?
I think answer is 6 . Below is my explanation
step 1  2 * 3 / 5 % 7
step 2  2 * 3 / 1 as ( 5 % 7 = 1)
step 3  2 * 3 (as 3 /1 = 3)
step 4  6 (as 2 * 3 = 6)
The precedense order is % / * if i am not wrong
213. Find out what day of the week was January 12, 1979?
when we move down in yearwise a day decreases. but when a leap year comes 2 days gets decreased..for e.g.
12 jan 2008  saturday
12 jan 2007  friday
12 jan 2006  thursday
12 jan 2005  wednesday
12 jan 2004  monday..
so in 4 years five days gets reduced... so in this manner we can find out in which year wat day was on 12 jan..
ANSWER  it was friday on 12 jan 1979......
1) 450
Since cost of putting cable on land is less than that under water.
So we lay cable mostly on ground so best solution is 450
215. 2 pencils costs 8 cents, then 5 pencils cost how much?
1 pencil cost 8/2 = 4c
5 pencil cost 5*4=20c
The daughter will remaining get 2/3 cos the son got 1/3.
it must be done as follows,
subtract the two i,e; 36n40w18n40w=18
now multiply 18 with 4 = 72min = 72/60hr
now we must add or subtract this 72/60hr to 2p.m to get the ans. i dont remember exactly whether to add or subtract.
218. What is the probability of writing correct addresses to 4 letters to be posted?
Probability is 1/24.
219. There are 11 lines in plane. How many intersections (Maximum) can be made?
Max intersections possible is 55.
supervisers are also employees they are 30% in total employees.40% of employees are male, no matter they are superviors or non supervisers ,probability that choosen employee shold be male is 40C1/100C1.i.e. 0.4some body has given prob is 1. there are not fully male how can it be?
Plane comes 20 min early than seduled because let assume plane's arrivel time is 2:40 and distance b/w home and airport is 40 min so, man starts at 2:00 and at 2:20 he reach at middle and plane arrive now at 2:30 he meet horce cart who has his airmail. Now, he come back at home at 3:00 but if plane will be on time than he will reach at airport at 2:40 and come back home at 3:20 so, this way he saves 20 min because of early arrival of plane
b)10/3
3 men > 8 days
as men decrease => days increase
=> 1 man >24 days =>1 man's 1 day work = 1/24
4 boys > 7 days
=> 1 boy >28 days => 1 boy's 1 day work = 1/28
so 2 men + 2 boys 1 day work = 2/24 + 2/28 = 1/12+ 1/14 = 13/84
so 2men + 2boys finish 13/84 of work in 1 day
so days to finish total work = 84/13 i.e 6 6/13
the ans is
11:7:20 ( hour/minute/sec)
explanation::
in 4 day time loose by 16*4 equal 64 minute
10 am that is exceed 5 hour then it looses 16/24*5 means 200 sec
dat is 3 minute 20 sec
so total time eqals 67 minute 20 sec
so timing 11:7:20
As given
A*B*C=B*G*E=D*E*F
hence
A*B*C=B*G*E(1)
B*G*E=D*E*F(2)
from 1
=> G=AC/E
and from 2
=>G=DF/B
since
AC/E=DF/B(3)
Here we have 0 to 9 numbers so we arrenge the numbers in equation 3 as it satisfy
so 3*6/9=2 so value of A and C should be 3and 6, And E=9
And 1*8/4=2 n value of D and F should be 1 and 8 and B=4
so the value of G is 2
A shows 11:57, B shows 12:03, C shows 12:02, and D shows 11:06 therefore,max time is for B
difference between 3o clock and 6 o clock is 180 minutes.
so the difference between current time and 6 o clock be x.
so x+50+4x=180
5x=18050
x=26
so the current time is 5:34
228. What is the equivalent compound ratio of 5:6::7:10::65
5:6::7:10::65 mean,
(5/6)=(7/10)=65,
taking LCM n v get,
50:42:3900
300/47%=3/47
so if i buy 47 gms of items costing 1 rs per gram i sell it at the cost of
47+3/47(47)=cost of 50 gms
so ratios between cp and sp is 47:50
940:1000
ans is 16 percent
let T eqals = t^2/6+4*t+12 ( where t is elapsed time)
rate of change in temp. eqals dT/dt
dat is 4t^236t/(18+4*T)^2
here time elapsed is 3
putting the value t eqal 3
we get 144/900
so percentade change
(144/900)*100
ans 16 percent
Assume ,
n=Number of cats and
m=Number of mice per cat
Given that,
n*m=999919 and m>n
Solution,
n*m=(100000081)=100292=(100+9)*(1009)=109*91=109*13*7
Finally , n*m=109*13*7
The following possibilities are rules out because m>n
Number of Mice per cat (m)
Number of cats(n)
91
109
7
109*13
13
109*7
1
109*7*13
109*13*7
1
So n and m can take the following values (possibly)
Number of Mice per cat (m)
Number of cats(n)
109
91
109*13
7
109*7
13
I think any of the above 3 could be the answer.
Let me know if you get to know any other solution!!!
make group of 30 30 and 20 coins
in first weight 30 30
if they are same then coin is in group of 20 if not then it is in lighter one
after one weight u got 30 coins in which lighter is present
in second make three group of 10 10 10 and weight any two group
if both are same then coin is in third one else in a lighter one
after two weight u find 10 coins in which lighter is present
in third
make group of 3 3 4
and weight group of 3 3
if they are differ then u get the three else u get the group of 4
in fourth
if u get three weight any two and find the lighter one
but if u get four there is a need for fifth weight
233. How many 9 digit no.s are divisible by 7
a.1256
b.1986
c.1524
d.1874
Try this excel macro
Sub test()
k = 0
For i = 100000000 To 999999999
If (i Mod 7 = 0) Then
k = k + 1
End If
Next
Cells(1, 1) = k
End Sub
Ans:
128571428
234. Ram is 27 year old then Mohan. After 7 years Rams age is thrice as Mohans age. Find Rams age?
Ram = mohan + 27
ram + 7 = 3(mohan)
then solving for these equations we get that Ram is 44yrs and mohan is 17 yrs
According to me the Answer is 270....
xwhite balls y=yellow balls
x=y
x+45/5 = y/6
solve above 2 eqs
x=270 balls cannot be negative....
236. What is the output of the following C program?
Main()
{
Printf("%c","abcdefgh"[4]);
}
The answer is "e" because the value "abcdefgh" will get one index for each letter as:
a=0
b=1
c=2
d=3
e=4
f=5
g=6
h=7
And since %c is written in question der4 only one letter will be our answer... and is "e" coz its index is 4.
answer is
114*2=228
36*1=36 150 264
To fill the bucket 100 sec,
To transfer 1 bucket, 100.110 sec,
To transfer n bucket, 100.11n,
To transfer n kb,10.011n sec
4pm is 16 hours from midnight..9pm is 21 hours from midnight
for 4pm...we get..16*2/6+4*16+12 = 89
for 9pm...we get..21*2/6+4*21+12 = 71 (approx)
% change = 18/89 *100 = 20% (Approx)
let the members be a1,b,c,d,e,f,g,h,i,j .Let a2 be the younger member who replaces a1.
we have,
a1+b+c+......+j=a2+b+4+c+4+d+4+.....+j+4
=> a1+b+c+....+j=a2+b+c+..+j+36
hence,the oldest member is 36 years older than the new member
The question should be "the loss increases to 20%" and not "loss increases by 20%" as these two have two completely different meaning.
the former has an answer of 500
where as the latter is undeterminable as a 20 decrease to produce 20% loss, cost has to be 100.
It is equal to the number of solutions to x+y+z=3
for 0<=x<=3 and similarly y and z
so answer is (3+31)C(31)=10 ways
case i : A=x kgs B=(x+3) kgs C=(x+8)kgs then S.O.D = 16kgs
case ii : A=x+3 B=x C=x+5 , S.O.D=10kgs
case iii : A=x+8 B=x+5 C=x ,S.O.D=16kgs
altogether 42kgs
244. Main()
{
File *fp;
fp=fopen("xyz","r");
}
What does fp point to?
the fp contains a pointer to a FILE structure that holds the details of file xyz....
In 1 sec =30lit+36+48=114
so 500 lit ==500/114sec.
x*53x*35=540=> x=30 therefore, 53*30=1590 Ans
Let x = rupees divided among b and c
Given
x * 35/100=560
x*65/100=560*65/35
=> x = 1040
1040+ 560 = 1600
and from the question we can say that a gets double of share which b and c together gets
=> a's share is 3200
First of all 'u' indicates "OR "operation. and secondly "subtraction " => addition of two's complement.
taking into account these two steps.
C=00111010
1's complement=11000101
2's complement=1's complement+1
=11000110
thus AC => A+(2's complement of C) i.e
11000101+11000110
= 10001011 (neglecting the carry)
now (ac)u b => 10001011 u 00110011
= 10111011
= 187 (ans)
2.) In these questions the northsouth longitudes are of no value. What matters is only the eastwest latitudes.
here the person goes from 40E to 40W,i.e a total movement of 80 degrees.
so time shift= 24*(80/360) ( a total of 360 degrees).
= 5.33 hrs.
time when he started = 2pm
time taken = 10 hrs
so time of arrival = 12 am
However travelling from east to west=> 125.33
= 6.27 pm (ans)
249. Selling a car gains 25% on SP. What %gain on CP?
a) 15
b) 25
c) 33.33
d) 47.5
For these problems use formula
profit on SP =x% then profit on CP= x /(100x) :
profit on CP =x% then profit on SP= x /(100+x);
here profit on CP=25/(10025)
=25/75
=.3333
% gain on CP is 33.33%
250. In a 8*8 chess board, what is the total number of squares refer model?
its 204
1*1=64
2*2=49
3*3=36
4*4=25
5*5=16
6*6=9
7*7=4
8*8=1
Let the number of glasses tat are supplied without any damage be 'x' and the number of glasses supplied with damage be 'y'....He gets 3ps for every glass tat he supplies without any damage, therefore the amount he gets by supplying x glasses is 3x...He loses 3ps for every glass he supplies with damage, therefore the amount he loses is 3y..Total amount he received by supplying 100 glasses is 270ps and the number glasses he supplied is 100
=> 3x3y=270 and x+y=100...solving these 2 equations, we get x=95 glasses
39explain :: the digits shown in the clock are 1,2,3........12. their total sum is 1+2+3+....12 = 78. since it is given that sum of one bigger part is equal to total sum of another 2 smaller parts.=> bigger part = 78/2 = 39.
Ans:700
let the market prise be M.
10% discount of M=M/10
selling prise excluding tax=Mdiscount=>MM/10=9M/10
8% tax on discounted prise=9M/10*8/100
=>actual selling prise including tax= 9M/10 + 72M/1000
which is equal to Rs.680.40
=>9M/10 + 72M/1000 = 680.40
=>M=700
In a twodimensional array, X (9, 7), with each element occupying 4 bytes of memory, with the address of the first element X (1, 1) is 3000, find the address of X (8, 5).
Ans: 3000 + 4(8 * 7) + 4 * 5
= 3000 + 224+ 20
= 3244
255. In which of the system decimal number 184 is = to 1234?
Base=5
4+3a+2a^2+a^3 = 180
ie (a+1)^3  a^2=181
By virtue we can see 216  25 = 181
Thus x=5
Consider the speed of ship be a then the speed of plane is 10a;
Let t be the time taken by the ship to travel 18 miles then a= 18/t;
Speed of plane =180/t;
Distance covered by the ship during next t' time = 18+ 18*t'/t;
Distance covered by sea plane = 180*t'/t;
Equating both 162*t'/t =18 ;
t'/t = 18/162;
Distance to be covered = 180* 18/162 =20 miles ;
let total cost be c= a + nk
where a = fixed cost and
k = variable cost and n = number of boarders
total cost when 25 boarders c = 25*70 = 1750 i.e. 1750 = a + 25k
total cost when 50 boarders c = 50*60 = 3000 i.e. 3000 = a + 50k
solving above 2 eqns, 30001750 = 25k i.e. 1250 = 25k i.e. k = 50
therefore, substituting this value of k in either of above 2 eqns we get
a = 500 (a = 300050*50 = 500 or a = 1750  25*50 = 500)
so total cost when 100 boarders = c = a + 100k = 500 + 100*50 = 5500
so cost per head = 5500/100 = 55
Let us consider that the distance betwn each ports be 1 mile because all of them are same ..
By the question we find that the speed of the ship frm the port is equal 2 distance from the port 2 the port I , so he will arrive at I in 1 hr , n similarly the other ship will reach J in 1 hr as port H is 2 mile aways from port
Therefore the meeting point must be betwn the port I and J , (ANS ) ,
By calculation i m getting the metting point as 0.6 miles from the port I and 0.4 miles from the port J..
Formula is ::
Distance covered =6H/ (H+I) for the ship left from the port ..
There are a total of 150 weights. Let the number of 1 Kg weights be 'x'. Then the number of 2 Kg weights is '150  x'. The sum of the weights is 260 Kg. ie [x * 1 + (150  x) * 2] = 260. By solving this you will get 'x' as 40.
260. (9981)(9982)(9983)…………..(998n)= when n>1000?
if u take 998 common then eq. will be
(998)^n(11)(12)....................(1n)=(998)^n(0)(1)......
=0
I think the answer should be 8000 miles per tyre... because the remaining 2000 miles you use the other tyre... and for 4 wheels the fifth tyre would have run 4*2000=8000 miles... thus the answer should be 8000 miles per tyre...
tht point downstream where the cable is to cut across the river = 3000900=2100
so the answer is 2100.
if cost is to be calculated then (2100*4)+(2100*5)=18900
there'll be 3 eq...
t  time
d  distance
s  speed
d/t=s
d/(4/5)t=s+1/2
d/(t+(5/2))=s(1/2)
solve it....
u'll get
d=15...
264. The value of ¾ + 5 / 36 + 7 / 144 + …….+17 / 5184 + 19 / 8100?
u can writre the statement as
1(1/4)=3/4
1/4(1/9)=5/36
1/9(1/16)=7/144
so continuing like that we get
1(1/100)=.99
265. 3/4+5/36+7/144+..........+17/5784+19/8100 is?
Ans:0.99
=>[11/4]+[1/41/9]+[1/91/16]+...
=>11/100
=>0.99
a bus cover 27miles with 18mph in=27/18 =1hr30min and it wait at stand=30min.
after this speed of return increases by 50%. so 50% of 18mph=9mph
total speed of returning=18+9=27
then in return it take 27/27=1hr.
then total time in journey=1+1.30+0.30=3hr
so it will come at 8+3hr=11am.
so ans=11am
267. The value of ¾ + 5 / 36 + 7 / 144 + …….+17 / 5184 + 19 / 8100 is?
convert it into...
[11/4]+[1/41/9]+[1/91/16]+...
=11/100
=0.99
Ans:0.3
let E be the event that the emp may female or male supervisors...
30% are supervisors.
60% of 30% supervisors=18%male supervisors.
therefore,12% are female supervisors.
The prob(E)=no.of fav chances/no.of total chances.
=>prob(male)+prob(female)
=>18/100+12/100 since,total empoyees in the company are 100.
=>0.3 (probability lies between 0 and 1).
In such type of questions get ur answers from options itself..
take 1st option and calculate distance travelled by each person so it will be (4*10)=40m for A,(4*8)=32,(4*15)=60............so here distance travelled by each person is not a Multiple of 100 .....
likewise try for other options ................
The correct answer is 100s
270. If first term of AP is 5. 16th term is 45.find the sum of first 16 terms?
1st term=5 16th term=45 ; 5+15d=45 where d is common difference. d=8/3.
therefore sum of 1st 16 terms= 16/2(2*5 + 15*8/3)=400
just draw a circle in paint try cutting it.......you wont get more than 11.
272. Find the root of given equation x2/(x1)=12/(x2) if possible?
Its,easy as we:
are wid: x1=2/(x1)2/(x2)
x1=2(x2)2(x1)/(x1) *(x2)
x1=2/(x1)(x2)^3
so, (x^22x1)(x2)=2
(x^32x^2x)(2x^24x+2)=2
(x^34x^2+3x2)=2
=> x=0 or,
x^24x+3=0
=> x=1,x=3
273. If the product of the 3 consecutive integers is 210, then the sum of the two smaller integers?
the three consecutive integers be x,y and z.
given: xyz=210. the unit place ends with 0. so it must be a multiple of 5,10,...
if it is a multiple of 10 means it must lead to a large number because 10*9*8=720 or 10*11*12=1320. so it must be a multiple of 5.
so now 5*6*7=210 or 5*4*3=60.
according to the given question 5,6,7 only satisfies. so the numbers must be 5,6 and 7.
the sum of smallest integers is 5+6=11.
answer is 11.
274. How to do the preparation for an aptitude?
Quantitative, Aptitude and Verbal & NonVerbal Reasoning are best books always!
let x,y and z be the angles of 3 sides.
given: x=3y; z=y+20. y=?
we know the total angle of the triangle is 180 deg. therefore x+y+z=180.
on substituting the given conditions we get
3y+y+y+20=180
5y=160
y=32.
therefore the second angle isy=32 deg.
Atleast one of them is doctor.
Statement a rules out son as he is a blood relative to all of them.
Statement b and c together rule out the possibility of the doctor being a woman
The only person whose occupation can be doctor, is Mr. Horton (which is not ruled out by any of the statements).
The height of the pole is 50 m
appllying trigo, we get,.
tan 15 = h/(100+y) ;
tan 30 = h/y;
solving above, we get
h=50m
width of river = 750 meters
plant from the power unit = 1500 meters
hence, the cable on the bank is 1500  750 = 750 meters.
so, total cost = (750*15) + (750*12) = Rs. 20250/
ofr correct values in question refer greekpaper
280. Which set of data exhibits a highest standard deviation?
a) 7,0,7,7,0,7
b) 7,7,7,7,7,7
Ans:b 7,7,7,7,7,7 its SD is 7
Here i can t give u formulae:
Bcoz of special characters like SQRT etc.
please have below URL :http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_deviation
where u can find the procedure to find SD.
It should be 11 kms..
i.e. 8+3 =11
because 5 kms is the vertical distance he covered...so it wont be considered...
each tire with 8000 miles
2 2
2 2 reserve tire=0miles now change the tire,
after 2000miles
2 4
4 4 reserve tire=2000miles
after 2000miles
4 4
6 6 reserve tire=4000miles now change the tire,
after 2000miles
6 6
8 6 reserve tire=6000
after 2000miles
8 8
8 8 reserve tire=8000
so ans is 8000.
ans would be:bug.......reptile
Reason:rest all three are either way connected by each other as a subset and superset / intersection whereas bug and reptile are exclusive sets
ae=10
for 20 min he has to walk
First you have to find the binary value for that no. Then you can replace 1 by $ and 0 by *
287. In which of the system, decimal number 384 is equal to 1234?
Base 6
Keep take out factors of 384 by dividing it by 6, till remainder remains 1, go reverse and form the number it should be 1234
By given condition, we have
A+B+C = 13...(1)
C+D+E = 13...(2)
E+F+G = 13...(3)
G+H+I = 13...(4)
Add up (1)+(2)+(3)+(4), we get
52=13*4 = A + B + C+ C + D + E+ E + F + G+ G + H + I = C+E+G+(A + B + C+ D +E + F + G + H + I)
= C+E+G+(1+2+ 3+ 4+ 5+ 6+ 7+ 8+ 9) = C+E+G+(1+9)*9/2 = C+E+G + 45
Hence,C+E+G = 52  45 = 7...(5)
By (5), we have E = 7CG <= 73 = 4 (since, the smallest C,G are 1 or 2)
By (2)(5)., we get DG = 6, or D = G+6...(6)
Since D,G are between 1 and 9,
so D= 7, 8,or 9, and we have G=1,2 or 3
By (3)(5)., we get FC = 6, or F = C+6...(7)
Since F,C are between 1 and 9,
so F= 7, 8,or 9, and we have C=1,2 or 3
By (6) ,(7) & (5):
Case(i) When G =1, D = G+6 =7,
and then C = 2, F = C+6=8, E = 7CG= 4
Or C = 3, F = 9, E = 3 (invalid,since the same C,E value)
Case(ii) When G =2, D = G+6= 8,
and then C = 1, F = C+6=7, E= 7CG=4
Or C = 3, F = 9, E = 2(invalid,since the same C,G value)
Case(iii) When G =3, D = G+6=9,
and then C = 1, F = C+6=7, E =7CG= 3(invalid,since the same E,G value)
Or C = 2, F = C+6=8, E=7CG = 2(invalid,since the same C,E value)
In these three possible cases of the values of G, we obtain that the only valid value of E is 4
5 m/sec
Assume 1
1* 3 = 3
1*1/3=1/3
so he has to got 1/3
this is the exact answer
Let the length be L and breadth be B...therefore initial area ia A=L*B
Now if we increase length by 60%, the new length will be L+3L/5...
Let the decreased amount of breadth be x...
since the area is same in both the cases, we can equate the area as
L*B=8L/5(Bx)...Solving this we get x as 3/8...which is nothing but 37.5%
Therefore the breadth shld be decreased by 37.5%
40+50 =90.
for 1 deg 4 minutes, so for 90 (90*4)=360minutes =6hours
2am+10hours journey6hours=6hours.
so the answer is 6am.
M=sqrt(100N)
N is increased by 1%
therefore new value of N=N + (N/100)
=101N/100
M=sqrt(100 * (101N/100) )
Hence ,we get
M=sqrt(101 * N)
294. What is the highest prime number that can be stored
in a 8bit microprocessor?
for an 8bit memory address memory address : 128 64 32 16 8 4 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 = 253but this can be divided by 11,the next greatest prime number is 1 1 1 1 1 1 0 1 == 251:
here; (X+Z)/2=114;
(Y+Z)/2=113; from these 2 eq. we have XY=2;
therefore suppose that X=2n1 any odd no. where n=1,2,3.........
y=2n3 we have to choose Z such that n should be real no.
suppose z=2n7; therefore (X+Z)/2=114; (2n1 + 2n7)/2=114; solving this we get n=59; Y= 115
296. Given $ means Tripling and % means change of sign then find the value of $%$6%$%6?
The answer is 9*6  4*6 = 78
$%$6 = (3)(1)(3)*6 = 9*6
%$%6 = (1)(3)(1)*6 = 3*6
297. Find the value of 678 to base 7...if possible give me steps and how to solve?
divide 678 by 7 we ll get 6 as remainder.... again divide d quotient by 7 we get 5 as remainder... again divide quotient getting 6 as remainder...again doing 1 as remainder.... just reverse the order of remainders we got........ we ll get 1656..
Let the salary be x
then 30*x/100 = 300
hence x = 1000
remaining sal 1000300 = 700
& 1/4 of 700 = 175
so ans= 175
20% is d ans
20*55*65 = 71500 chars
Let the number of sheets required be x here.
Hence, x*65*70 = 71500 chars
or x = 71500/65*70 = 15.71 = 16 sheets(approx)
hence % reduction in sheets = 20%
let x mile be the distance of picinic spot.onward jrny =x/40 hrreturn jrny = x/30 hrtotal x(1/40+1/30)=8 hr so x=137.14 mile
if they meet at t time.dist. travelled by first one I*tdist. travelled by second one H*ttotal distance is t*(I+H)=Lso t= L/(I+H)meeting point is I*t = I*L/(I+H) dist. from port
comming up takes 2 3/8 going down 2 1/8
R shall be 50% of volume asuumed for
which S is taken 25% of that same volume
assuming bus speed at 27miles / hr
Bus will reach destination at 9.00 am
and will start return journey at 9.30 am
To cover other 27miles at 50% slower speed i.e at 18miles /hr it will take 1hr 30 minutes and will reach at start point at 11am.
here temp is direstly proportional to t^2/2+8t+3
so at 4pm 4^2/2+4*8+3 is 27
at 9 pm 9^2/2+9*8+3 is 70.5
so diff is 34.5
since the distance travelled is same
st=(s+0.5)(4/5)t
on solvin u will get s=2
there is one more equation
st=(s0.5)(t+5/2)
substitute s=2 in the above eq and find 't' u will get s=2,t=7.5 therefore d=st=15km
ans:15km
307. Find the range of x*x 5x+6>0 if X<=2; X >=3?
The range of x lies between x>3 as well as x>2 w.r to ques. its in existing range
308. Tell me how do you think you are confident?
i think i am confident in any of my works as they are right bcoz i do any work with full of concentration,intrest,and i will put all my frantic efforts to complete that work effectively to make that work "the best" among all among others.
309. If log 0.317=0.3332 and log 0.318=0.3364 then find log 0.319?
log 0.317=0.3332 and log 0.318=0.3364
then
log 0.319=log0.318+(log0.318log0.317)
0.3396
RGANISATIONO
So 10th letter is 'A'
5u
59
1I
1oteat
There are seven children ( 3 girls and 4 boys )
The other condition 1,2 or 2,3 is not possible
313. Find the minimum value of 3x+4y if x^2y^3=12?
by substitution , consider x=2/3 & y=3
satisfyng ,x^2y^3=12;(2/3)^2*3^3=12
so 3x+4y=14
First we are taking the l.c.m of 110. the result is 2520.
then being the highest prime number 7.
we will divide 2520 by 7. the result will be 360.
which is the least number divisible by all numbers 110 other than 7
in c++ programming language #incude<iostream.h> is must so it give error
AM=Mr. Aye
AF= Mrs. Aye
BM=Mr. Bee
BF=Mrs. Bee
The possible sequence of matches can be :
AM(Win) Vs.AF
AM(win) Vs. BM
AM Vs. BF(win) Hence Mrs. Bee never lose.
see it doesn't matter that wat the time is being taken to fill the bucket.after reaching program it waits there for 10ms and back to the programmer in 20 ms.then total time to get the response is 20ms +10 ms=30ms...it's so simple....
Simple Silly question
Go to river catch fish
4*9=36
7*1=7
2*5=10
36+7+10=53...
319. If G(0) = 1 G(1)= 1 and G(N)=G(N1)  G(N2) then what is the value of G(6)?
ans: 1
bcoz g(2)=g(1)g(0)=1+1=2
g(3)=1
g(4)=1
g(5)=2
g(6)=1
it need to be 11.cos thr s totally 20 such socks,10 in each color so if we take 11 thr shud be atleat 1pair of same color
no shankar4u ur wrong in ur calculation..... its ((Ac)B)
ie
19751=146
146+58 = 204
It returns at the 9:58 am
X = 4 Hence Y = 36
so option 1,2&3 are correct
324. How many positive integer solutions does the equation 2x+3y = 100 have?
a) 50
b) 33
c) 16
d) 35
Its very simple... See by observing that in 2x+3y=100 2x is always even and 100 is also even so u need to have 3y also positive. so within 100 3 can be multiplied by 100/33 times to get an even number. So (b) 33 is the answer.
The Answer is 6:40 AM
The destination place is 80 degree west to the starting place. Hence the time difference between these two places is 5 hour 20 min. (=24hr*80/360).
When the flight landed, the time at the starting place is 12 noon (2 AM + 10 hours).
Hence, the time at the destination place is 12 noon  5:20 hours = 6: 40 AM
Answer A
G shadow for height D ftC shadow for height = D*C/G
A  C = 10001011
& (A  C) U B =
1 0 0 0 1 0 1 1
0 0 1 1 0 0 1 1
==========
1 0 1 1 1 0 1 1
HENCE,
ANS = 10111011
Answer:b:3 P.M.
Assumptions:
Distance between two points where Bus meets auto=x
Distance between the point where bus meets auto for the second time and Amritsar=y
velocity of bus=Vb
velocity of auto=va
vb=x/2
va=x/4
y=0.5*vb=05*x/2
time taken by auto for covering the distance y=y/va=1 Hour
hence time at which auto reaches Amritsar=2 P.M.+1 hour=3 P.M.
this is basically binary operation
nintersection i.e.LOGICAL AND
U union i.e. LOGICAL OR
AnB= 01011010
((AnB)uC)=01111111
ANS 11
as A is short by 10 he has shot 1
as B is short by 2  he has shot 9
9+1=10 10<11
332. A,B and C are 8 bit nos.they are as follows:
A=11000101
B=00110011
C=00111010
find ((AC)UB)
THE OPTIONS ARE
1)55 2)64 3)32 4)53
ANSWER=55