1. Explain A regular hexagon is inscribed in a circle of radius r cms. what is the perimeter of the regular hexagon?

6r

2. Find the range of real values of x satisfying the inequalities 3x - 2 > 7 and 4x - 13 > 15.

1. x > 3
2. x > 7
3. x < 7
4. x < 3

Ans :B

3. A railway half ticket costs half the full fare and the reservation charge is the same on half ticket as on full ticket. One reserved first class ticket from Chennai to Trivandrum costs Rs. 216 and one full and one half reserved first class tickets cost Rs. 327. What is the basic first class full fare and what is the reservation charge?

1. Rs. 105 and Rs. 6
2. Rs. 216 and Rs. 12
3. Rs. 210 and Rs. 12
4. Rs. 210 and Rs. 6

Ans :D

4. The 7th digit of (202)3 is

1. 2
2. 4
3. 8
4. 6

Ans : C

5. Find the G.C.D of 12x2y3z2, 18x3y2z4, and 24xy4z3

1. 6xy2z2
2. 6x3y4z3
3. 24xy2z2
4. 18x2y2z3

Ans : A

6. When 26854 and 27584 are divided by a certain two digit prime number, the remainder obtained is 47. Which of the following choices is a possible value of the divisor?

1. 61
2. 71
3. 73
4. 89

Ans : C

7. What is the value of M and N respectively? If M39048458N is divisible by 8 & 11; Where M & N are single digit integers?

1. 7, 8
2. 8, 6
3. 6, 4
4. 5, 4

Ans : C

8. Which is greater of the two?

1. 2300
2. 3200
3. Both are equal
4. Cannot be determined

Ans : B

9. How many zeros contained in 100!?

1. 100
2. 24
3. 97
4. Cannot be determined

Ans : B

10. Two numbers when divided by a certain divisor leave remainders of 431 and 379 respectively. When the sum of these two numbers is divided by the same divisor, the remainder is 211. What is the divisor?

1. 599
2. 1021
3. 263
4. Cannot be determined

Ans : A

Download Interview PDF

11. P can give Q a start of 20 seconds in a kilometer race. P can give R a start of 200 meters in the same kilometer race. And Q can give R a start of 20 seconds in the same kilometer race. How long does P take to run the kilometer?

1. 200 seconds
2. 240 seconds
3. 160 seconds
4. 140 seconds

Ans : C

12. Three runners A, B and C run a race, with runner A finishing 12 meters ahead of runner B and 18 meters ahead of runner C, while runner B finishes 8 meters ahead of runner C. Each runner travels the entire distance at a constant speed.

What was the length of the race?

1. 36 meters
2. 48 meters
3. 60 meters
4. 72 meters

Ans : B

13. A can give B a start of 50 metres or 10 seconds in a kilometer race. How long does A take to complete the race?

1. 200 seconds
2. 140 seconds
3. 220 seconds
4. 190 seconds

Ans : D

14. A can give B 20 points, A can give C 32 points and B can give C 15 points. How many points make the game?

1. 150
2. 200
3. 100
4. 170

Ans : D

15. A gives B a start of 30 seconds in a km race and still beats him by 20 m. However, when he gives B a start of 35 seconds, they finish the race in a dead heat. How long does A take to run the km?

1. 250 seconds
2. 285 seconds
3. 220 seconds
4. 215 seconds

Ans : D

16. A runs 13/5 times as fast as B. If A gives a start of 240m, how far must the post be so that A and B might reach at the same time.

1. 390 m
2. 330 m
3. 600 m
4. 720 m

Ans : A

17. A skating champion moves along the circumference of a circle of radius 21 meters in 44 seconds. How many seconds will it take her to move along the perimeter of a hexagon of side 42 meters?

1. 56
2. 84
3. 64
4. 48

Ans : B

18. A predator is chasing its prey. The predator takes 4 leaps for every 6 leaps of the prey and the predator covers as much distance in 2 leaps as 3 leaps of the prey. Will the predator succeed in getting its food?

1. Yes
2. In the 6th leap
3. Never
4. Cannot determine

Ans : D

19. A gives B a start of 10 metres in a 100 metre race and still beats him by 1.25 seconds. How long does B take to complete the 100 metre race if A runs at the rate of 10 m/sec?

1. 8 seconds
2. 10 seconds
3. 16.67 seconds
4. 12.5 seconds

Ans : D

20. In a kilometre race, A can give B a start of 100 m or 15 seconds. How long does A take to complete the race?

1. 150 seconds
2. 165 seconds
3. 135 seconds
4. 66.67 seconds

Ans : C

21. In a km race, A gives B a start of 20 seconds and beats him by 40m. However, when he gives B a start of 25 seconds they finish in a dead heat. What is As speed in m/sec?

1. 12.5 m/sec
2. 20 m/sec
3. 8 m/sec
4. 10 m/sec

Ans : D

22. From a cask of milk containing 30 litres, 6 litres are drawn out and the cask is filled up with water. If the same process is repeated a second, then a third time, what will be the number of litres of milk left in the cask?

1. 0.512 liters
2. 12 liters
3. 14.38 liters
4. 15.36 liters

Ans : D

23. A zookeeper counted the heads of the animals in a zoo and found it to be 80. When he counted the legs of the animals he found it to be 260. If the zoo had either pigeons or horses, how many horses were there in the zoo?

1. 40
2. 30
3. 50
4. 60

Ans : C

24. A sample of x litres from a container having a 60 litre mixture of milk and water containing milk and water in the ratio of 2 : 3 is replaced with pure milk so that the container will have milk and water in equal proportions. What is the value of x?

1. 6 litres
2. 10 litres
3. 30 litres
4. None of these

Ans : B

25. How many litres of a 12 litre mixture containing milk and water in the ratio of 2 : 3 be replaced with pure milk so that the resultant mixture contains milk and water in equal proportion?

1. 4 litres
2. 2 litres
3. 1 litre
4. 1.5 litres

Ans : B

Download Interview PDF

26. How many kgs of Basmati rice costing Rs.42/kg should a shopkeeper mix with 25 kgs of ordinary rice costing Rs.24 per kg so that he makes a profit of 25% on selling the mixture at Rs.40/kg?

1. 20 kgs
2. 12.5 kgs
3. 16 kgs
4. 200 kgs

Ans : A

27. How many litres of water should be added to a 30 litre mixture of milk and water containing milk and water in the ratio of 7 : 3 such that the resultant mixture has 40% water in it?

1. 7 litres
2. 10 litres
3. 5 litres
4. None of these

Ans : C

28. A merchant mixes three varieties of rice costing Rs.20/kg, Rs.24/kg and Rs.30/kg and sells the mixture at a profit of 20% at Rs.30 / kg. How many kgs of the second variety will be in the mixture if 2 kgs of the third variety is there in the mixture?

1. 1 kg
2. 5 kgs
3. 3 kgs
4. 6 kgs

Ans : B

29. In what ratio must a person mix three kinds of tea costing Rs.60/kg, Rs.75/kg and Rs.100 /kg so that the resultant mixture when sold at Rs.96/kg yields a profit of 20%?

1. 1 : 2 : 4
2. 3 : 7 : 6
3. 1 : 4 : 2
4. None of these

Ans : C

30. A 20 litre mixture of milk and water contains milk and water in the ratio 3 : 2. 10 litres of the mixture is removed and replaced with pure milk and the operation is repeated once more. At the end of the two removal and replacement, what is the ratio of milk and water in the resultant mixture?

1. 17 : 3
2. 9 : 1
3. 3 : 17
4. 5 : 3

Ans : B

31. A, B and C, each of them working alone can complete a job in 6, 8 and 12 days respectively. If all three of them work together to complete a job and earn Rs.2340, what ill be Cs share of the earnings?

1. Rs.520
2. Rs.1080
3. Rs.1170
4. Rs.630

Ans : A

32. A, B and C enter into a partnership by investing Rs.3600, Rs.4400 and Rs.2800. A is a working partner and gets a fourth of the profit for his services and the remaining profit is divided amongst the three in the rate of their investments. What is the amount of profit that B gets if A gets a total of Rs. 8000?

1. 4888.88
2. 9333.33
3. 4000
4. 3666.66

Ans : A

33. The present ages of A and B are as 6 : 4. Five years ago their ages were in the ratio 5 : 3. Find their present ages.

1. 42, 28
2. 36, 24
3. 30, 20
4. 25, 15

Ans : C

34. The ratio of marks obtained by vinod and Basu is 6:5. If the combined average of their percentage is 68.75 and their sum of the marks is 275, find the total marks for which exam was conducted.

1. 150
2. 200
3. 400
4. None of these.

Ans : B

35. A fort has provisions for 60 days. If after 15 days 500 men strengthen them and the food lasts 40 days longer, how many men are there in the fort?

1. 3500
2. 4000
3. 6000
4. None of these

Ans : B

36. The monthly salaries of two persons are in the ratio of 4:7. If each receives an increase of Rs.25 in the salary, the ratio is altered to 3: 5. Find their respective salaries.

1. 120 and 210
2. 80 and 140
3. 180 and 300
4. 200 and 350

Ans : D

37. A, B and C play cricket. As runs are to Bs runs and Bs runs are to Cs as 3:2. They get altogether 342 runs. How many runs did A make?

1. 162
2. 108
3. 72
4. None of these

Ans : A

38. A group of workers can do a piece of work in 24 days. However as 7 of them were absent it took 30 days to complete the work. How many people actually worked on the job to complete it?

1. 35
2. 30
3. 28
4. 42

Ans : C

39. The proportion of milk and water in 3 samples is 2:1, 3:2 and 5:3. A mixture comprising of equal quantities of all 3 samples is made. The proportion of milk and water in the mixture is

1. 2:1
2. 5:1
3. 99:61
4. 227:133

Ans : D

40. The monthly incomes of A and B are in the ratio 4 : 5, their expenses are in the ratio 5 : 6. If A saves Rs.25 per month and B saves Rs.50 per month, what are their respective incomes?

1. Rs.400 and Rs.500
2. Rs.240 and Rs.300
3. Rs.320 and Rs.400
4. Rs.440 and Rs.550

Ans : A

Download Interview PDF

41. Two cogged wheels of which one has 32 cogs and other 54 cogs, work into each other. If the latter turns 80 times in three quarters of a minute, how often does the other turn in 8 seconds?

1. 48
2. 135
3. 24
4. None of these

Ans : C

42. If 20 men or 24 women or 40 boys can do a job in 12 days working for 8 hours a day, how many men working with 6 women and 2 boys take to do a job four times as big working for 5 hours a day for 12 days?

1. 8 men
2. 12 men
3. 2 men
4. 24 men

Ans : C

43. Rs.432 is divided amongst three workers A, B and C such that 8 times As share is equal to 12 times Bs share which is equal to 6 times Cs share. How much did A get?

1. Rs.192
2. Rs.133
3. Rs.144
4. Rs.128

Ans : C

44. What is the value of cot 15o + cot 75o + cot 135o - cosec 30o?

1. 3
2. Infinity
3. 1
4. None of these

Ans : C

45. The angle of elevation of the top of a tower 30 m high, from two points on the level ground on its opposite sides are 45 degrees and 60 degrees. What is the distance between the two points?

1. 30
2. 51.96
3. 47.32
4. 81.96

Ans : C

46. a and b are the lengths of the base and height of a right angled triangle whose hypotenuse is h. If the values of a and b are positive integers, which of the following cannot be a value of the square of the hypotenuse?

1. 13
2. 23
3. 37
4. 41

Ans : B

47. The area of a square field is 24200 sq m. How long will a lady take to cross the field diagonally at the rate of 6.6 km/hr?

1. 3 minutes
2. 2 minutes
3. 2.4 minutes
4. 2 minutes 40 seconds

Ans : B

48. The circumference of the front wheel of a cart is 30 ft long and that of the back wheel is 36 ft long. What is the distance travelled by the cart, when the front wheel has done five more revolutions than the rear wheel?

1. 20 ft
2. 25 ft
3. 750 ft
4. 900 ft

Ans : D

49. If the sides of a triangle measure 72, 75 and 21, what is the measure of its in radius?

1. 37.5
2. 24
3. 9
4. 15

Ans : C

50. A 5 cm cube is cut into as many 1 cm cubes as possible. What is the ratio of the surface area of the larger cube to that of the sum of the surface areas of the smaller cubes?

1. 1 : 6
2. 1 : 5
3. 1 : 25
4. 1 : 125

Ans : B

51. If each interior angle of a regular polygon is 150 degrees, then it is

1. Octagon
2. Decagon
3. Dodecagon
4. Tetrahedron

Ans : C

52. The surface area of the three coterminous faces of a cuboid are 6, 15, 10 sq.cm respectively. Find the volume of the cuboid.

1. 30
2. 20
3. 40
4. 35

Ans : A

53. If the diagonal and the area of a rectangle are 25 m and 168 m2, what is the length of the rectangle?

1. 17 m
2. 31 m
3. 12 m
4. 24 m

Ans : D

54. A 4 cm cube is cut into 1 cm cubes. What is the percentage increase in the surface area after such cutting?

1. 4%
2. 300%
3. 75%
4. 400%

Ans : B

55. A regular hexagon is inscribed in a circle of radius r cms. What is the perimeter of the regular hexagon?

1. 3r
2. 6r
3. r
4. 9r

Ans : B

Download Interview PDF

56. What is the circum radius of a triangle whose sides are 7, 24 and 25 respectively?

1. 18
2. 12.5
3. 12
4. 14

Ans : B

57. What is the measure of in radius of the triangle whose sides are 24, 7 and 25?

1. 12.5
2. 3
3. 6
4. None of these

Ans : B

58. If ABC is a right angle triangle with angle A = 900 and 2s = a + b + c, where a > b > c where notations have their usual meanings, then which one of the following is Correct?

1. (s - b) (s - c) > s (s - a)
2. (s - a) (s - c) > s (s - b)
3. (s - a) (s - b) < s (s - c)
4. 4s (s - a) (s - b) (s - c) = bc

Ans : C

59. If the sum of the interior angles of a regular polygon measures up to 1440 degrees, how many sides does the polygon have?

1. 10 sides
2. 8 sides
3. 12 sides
4. 9 sides

Ans : A

60. What is the measure of the circum radius of a triangle whose sides are 9, 40 and 41?

1. 6
2. 4
3. 24.5
4. 20.5

Ans : D

61. A and B are two points with the co-ordinates (-2, 0) and (0, 5). What is the length of the diagonal AC if AB form one of the sides of the square ABCD?

1. units
2. units
3. units
4. units

Ans : B

62. Which of the following is inCorrect?

1. An incentre is a point where the angle bisectors meet.
2. The median of any side of a triangle bisects the side at right angle.
3. The point at which the three altitudes of a triangle meet is the orthocentre
4. The point at which the three perpendicular bisectors meet is the centre of the circumcircle.

Ans : B

63. What is the area of the largest triangle that can be fitted into a rectangle of length l units and width w units?

1. lw/3
2. (2lw)/3
3. (3lw)/4
4. (lw)/2

Ans : D

64. Each interior angle of a regular polygon is 120 degrees greater than each exterior angle. How many sides are there in the polygon?

1. 6
2. 8
3. 12
4. 3

Ans : C

65. A stairway 10ft high is such that each step accounts for half a foot upward and one-foot forward. What distance will an ant travel if it starts from ground level to reach the top of the stairway?

1. 30 ft
2. 33 ft
3. 10 ft
4. 29 ft

Ans : D

66. Find the area of the triangle whose verticals are (-6, -2), (-4, -6), (-2, 5).

1. 36
2. 18
3. 15
4. 30

Ans : C

67. Find the area of the sector covered by the hour hand after it has moved through 3 hours and the length of the hour hand is 7cm.

1. 77 sq.cm
2. 38.5 sq.cm
3. 35 sq.cm
4. 70 sq.cm

Ans : B

68. Find the equation of a line whose intercepts are twice of the line 3x - 2y - 12 = 0

1. 3x - 2y = 24
2. 2x - 3y = 12
3. 2x - 3y = 24
4. None of these

Ans : A

69. Find the number of triangles in an octagon.

1. 326
2. 120
3. 56
4. Cannot be determined

Ans : C

70. Find the coordinates of the point which divides the line joining (5, -2) and (9, 6) internally in the ratio 1 : 3.

1. (6, 0)
2. (6, 3)
3. (0, 6)
4. (3, 6)

Ans : A

Download Interview PDF

71. Rs. 5887 is divided between Shyam and Ram, such that Shyams share at the end of 9 years is equal to Rams share at the end of 11 years, compounded annually at the rate of 5%. Find the share of Shyam.?

1. 2088
2. 2000
3. 3087
4. None of these

Ans : C

72. How long will it take for a sum of money to grow from Rs.1250 to Rs.10,000, if it is invested at 12.5% p.a simple interest?

1. 8 years
2. 64 years
3. 72 years
4. 56 years

Ans : D

73. A sum of money invested for a certain number of years at 8% p.a. simple interest grows to Rs.180. The same sum of money invested for the same number of years at 4% p.a. simple interest grows to Rs.120 only. For how many years was the sum invested?

1. 25 years
2. 40 years
3. 33 years and 4 months
4. Cannot be determined

Ans : A

74. Vijay invested Rs.50,000 partly at 10% and partly at 15%. His total income after a year was Rs.7000. How much did he invest at the rate of 10%?

1. Rs.40,000
2. Rs.40,000
3. Rs.12,000
4. Rs.20,000

Ans : B

75. The difference between the compound interest and the simple interest on a certain sum at 12% p.a. for two years is Rs.90. What will be the value of the amount at the end of 3 years?

1. 9000
2. 6250
3. 8530.80
4. 8780.80

Ans : D

76. A man invests Rs.5000 for 3 years at 5% p.a. compound interest reckoned yearly. Income tax at the rate of 20% on the interest earned is deducted at the end of each year. Find the amount at the end of the third year.

1. 5624.32
2. 5630.50
3. 5788.125
4. 5627.20

Ans : A

77. The population of a town was 3600 three years back. It is 4800 right now. What will be the population three years down the line, if the rate of growth of population has been constant over the years and has been compounding annually?

1. 6000
2. 6400
3. 7200
4. 9600

Ans : B

78. If a sum of money grows to 144/121 times when invested for two years in a scheme where interest is compounded annually, how long will the same sum of money take to treble if invested at the same rate of interest in a scheme where interest is computed using simple interest method?

1. 9 years
2. 22 years
3. 18 years
4. 33 years

Ans : B

79. What will Rs.1500 amount to in three years if it is invested in 20% p.a. compound interest, interest being compounded annually?

1. 2400
2. 2592
3. 2678
4. 2540

Ans : B

80. A father left a will of Rs.35 lakhs between his two daughters aged 8.5 and 16 such that they may get equal amounts when each of them reach the age of 21 years. The original amount of Rs.35 lakhs has been instructed to be invested at 10% p.a. simple interest. How much did the elder daughter get at the time of the will?

1. Rs. 17.5 lakhs
2. Rs. 21 lakhs
3. Rs. 15 lakhs
4. Rs. 20 lakhs

Ans : B

81. Average cost of 5 apples and 4 mangoes is Rs. 36. The average cost of 7 apples and 8 mangoes is Rs. 48. Find the total cost of 24 apples and 24 mangoes.

1. 1044
2. 2088
3. 720
4. 324

Ans : B

82. A student finds the average of 10 positive integers. Each integer contains two digits. By mistake, the boy interchanges the digits of one number say ba for ab. Due to this, the average becomes 1.8 less than the previous one. What was the difference of the two digits a and b?

1. 8
2. 6
3. 2
4. 4

Ans : C

83. The average age of a family of 5 members is 20 years. If the age of the youngest member be 10 years then what was the average age of the family at the time of the birth of the youngest member?

1. 13.5
2. 14
3. 15
4. 12.5

Ans : D

84. The average of 5 quantities is 10 and the average of 3 of them is 9. What is the average of the remaining 2?

1. 11
2. 12
3. 11.5
4. 12.5

Ans : C

85. The average weight of a class of 24 students is 36 years. When the weight of the teacher is also included, the average weight increases by 1kg. What is the weight of the teacher?

1. 60 kgs
2. 61 kgs
3. 37 kgs
4. None of these

Ans : B

Download Interview PDF

86. Three math classes: X, Y, and Z, take an algebra test.
The average score in class X is 83.
The average score in class Y is 76.
The average score in class Z is 85.
The average score of all students in classes X and Y together is 79.
The average score of all students in classes Y and Z together is 81.

What is the average for all the three classes?

1. 81
2. 81.5
3. 82
4. 84.5

Ans : B

87. When a student weighing 45 kgs left a class, the average weight of the remaining 59 students increased by 200g. What is the average weight of the remaining 59 students?

1. 57 kgs
2. 56.8 kgs
3. 58.2 kgs
4. 52.2 kgs

Ans : A

88. The average age of a group of 12 students is 20years. If 4 more students join the group, the average age increases by 1 year. The average age of the new students is?

1. 24
2. 26
3. 23
4. 22

Ans : A

89. The average temperature on Wednesday, Thursday and Friday was 250. The average temperature on Thursday, Friday and Saturday was 240. If the temperature on Saturday was 270, what was the temperature on Wednesday?

1. 240
2. 210
3. 270
4. 300

Ans : D

90. The average of 5 quantities is 6. The average of 3 of them is 8. What is the average of the remaining two numbers?

1. 6.5
2. 4
3. 3
4. 3.5

Ans : C

91. The average wages of a worker during a fortnight comprising 15 consecutive working days was Rs.90 per day. During the first 7 days, his average wages was Rs.87/day and the average wages during the last 7 days was Rs.92 /day. What was his wage on the 8th day?

1. 83
2. 92
3. 90
4. 97

Ans : D

92. Point Q lies at the center of the square base (ABCD) of the pyramid pictured above. The pyramids height (PQ) measures exactly one half the length of each edge of its base, and point E lies exactly halfway between C and D along one edge of the base. What is the ratio of the surface area of any of the pyramids four triangular faces to the surface area of the shaded triangle?

1. 3 :√2
2. √5:1
3. 4√3:3
4. 2√2:1
5. 8:√5

Ans : D

93. A rectangular tank 10 by 8 by 4 is filled with water. If all of the water is to be transferred to cube-shaped tanks, each one 3 inches on a side, how many of these smaller tanks are needed?

1. 9
2. 12
3. 16
4. 21
5. 39

Ans : B

94. On the xy-coordinate plane, points A and B both lie on the circumference of a circle whose center is O, and the length of AB equals the circles diameter. If the (x,y) coordinates of O are (2,1) and the (x,y) coordinates of B are (4,6), what are the (x,y) coordinates of A?

1. (3, 3/2)
2. (1, 2/2)
3. (0, -4)
4. (2/2, 1)
5. (-1, -2/2)

Ans : C

95. If a rectangles length and width are both doubled, by what percent is the rectangles area increased?

1. 50
2. 100
3. 200
4. 300
5. 400

Ans : D

96. At 10 a.m. two trains started traveling toward each other from stations 287 miles apart. They passed each other at 1:30 p.m. the same day. If the average speed of the faster train exceeded the average speed of the slower train by 6 miles per hour, which of the following represents the speed of the faster train, in miles per hour?

1. 38
2. 40
3. 44
4. 48
5. 50

Ans : C

97. If r = (3p + q)/2 and s = p - q, for which of the following values of p would r2 = s2?

1. 1q/5
2. 10 - 3q/2
3. q - 1
4. 3q
5. 9q/2 - 9

Ans : A

98. An empty swimming pool can be filled to capacity through an inlet pipe in 3 hours, and it can be completely drained by a drainpipe in 6 hours. If both pipes are fully open at the same time, in how many hours will the empty pool be filled to capacity?

1. 4
2. 4.5
3. 5
4. 5.5
5. 6

Ans : E

99. A portion of $7200 is invested at a 4% annual return, while the remainder is invested at a 5% annual return. If the annual income from both portions is the same, what is the total income from the two investments?

1. $160
2. $320
3. $400
4. $720
5. $1,600

Ans : B

100. If .2t = 2.2 - .6s and .5s = .2t + 1.1, then s =?

1. 1
2. 3
3. 10
4. 11
5. 30

Ans : B

Download Interview PDF

101. What is the greatest value of a positive integer n such that 3n is a factor of 1815?

1. 15
2. 18
3. 30
4. 33
5. 45

Ans : C

102. At a certain ice cream parlor, customers can choose among five different ice cream flavors and can choose either a sugar cone or a waffle cone. Considering both ice cream flavor and cone type, how many distinct triple-scoop cones with three different ice cream flavors are available?

1. 12
2. 16
3. 20
4. 24
5. 30

Ans : C

103. If x, y, and z are consecutive negative integers, and if x > y > z, which of the following must be a positive odd integer?

1. xyz
2. (x - y) (y - z)
3. x - yz
4. x(y + z)
5. x + y + z

Ans : B

104. If a building b feet high casts a shadow f feet long, then, at the same time of day, a tree t feet high will cast a shadow how many feet long?

1. ft/b
2. fb/t
3. b/ft
4. tb/f
5. t/fb

Ans : A

105. If the value of XYZ Company stock drops from $25 per share to $21 per share, what is the percent of the decrease?

1. 4
2. 8
3. 12
4. 16
5. 20

Ans : D

106. Two identical taps fill 2/5 of a tank in 20 minutes. When one of the taps goes dry in how many minutes will the remaining one tap fill the rest of the tank?

1. 5 minutes
2. 10 minutes
3. 15 minutes
4. 20 minutes
5. None of the above

Ans : C

107. Which of the following is the greatest?

1. 40% of 30
2. 3/5 of 25
3. 6.5% of 200
4. Five more than the square of 3
5. 1/2-4

Ans : E

108. If the area of two circles are in the ratio 169 : 196 then the ratio of their radii is

1. 10 : 11
2. 11 : 12
3. 12 : 13
4. 13 : 14
5. None of the above

Ans : 4

109. (1/4)3 + (3/4)3 + 3(1/4)(3/4)(1/4 + 3/4) =?

1. 1/64
2. 27/64
3. 49/64
4. 0
5. 1

Ans : 5

110. A father is three times as old as his son. After fifteen years the father will be twice as old as his sons age at that time. Hence the fathers present age is

1. 36
2. 42
3. 45
4. 48
5. None of the above

Ans : 3

111. If 3/p = 6 and 3/q = 15 then p - q = ?

1. 1/3
2. 2/5
3. 3/10
4. 5/6
5. None of the above

Ans : 3

112. Tom, Dick and Harry went for lunch to a restaurant. Tom had $100 with him, Dick had $60 and Harry had $409. They got a bill for $104 and decided to give a tip of $16. They further decided to share the total expenses in the ratio of the amounts of money each carried. The amount of money which Tom paid more than what Harry paid is

1. 120
2. 200
3. 60
4. 24
5. 36

Ans : 5

113. If the radius of a circle is increased by 20% then the area is increased by :

1. 44%
2. 120%
3. 144%
4. 40%
5. None of the above

Ans : 1

114. A box contains 90 mts each of 100 gms and 100 bolts each of 150 gms. If the entire box weighs 35.5 kg., then the weight of the empty box is :

1. 10 kg
2. 10.5 kg
3. 11 kg
4. 11.5 kg
5. None of the above

Ans : 4

115. If 1 cm on a map corresponds to an actual distance of 40 kms. And the distance on the map between Bombay and Calcutta is 37.5 cms., the actual distance between them is :

1. 375 kms
2. 3750 kms
3. 1500 kms
4. 1375 kms
5. None of the above

Ans : 3

Download Interview PDF

116. A motorcycle stunts man belonging to a fair, rides over the vertical walls of a circular well at an average speed of 54 kph for 5 minutes. If the radius of the well is 5 meters then the distance traveled is:

1. 2.5 kms
2. 3.5 kms
3. 4.5 kms
4. 5.5 kms
5. None of the above

Ans : 3

117. A rectangle is 14 cm long and 10 cm wide. If the length is reduced by x cms and its width is increased also by x cms so as to make it a square then its area changes by :

1. 4
2. 144
3. 12
4. 2
5. None of the above.

Ans : 1