45 one paisa coins, 2 five paise coins, 2 ten paise coins, and 1 twenty-five paise coins

paisa no. of coins

1 40 = 40

5 8 = 40

10 2 = 20

--------------------------------

50 100

**2. If time at this moment is 9 P.M., what will be the time 23999999992 hours later?**

1 P.M.24 billion hours later, it would be 9 P.M. and 8 hours before that itwould be 1 P.M.

11/14.

**4. If s(a) denotes square root of a, find the value of s(12+s(12+s(12+ ...... upto infinity?**

4 Explanation :

Let x = s(12+s(12+s(12+..... )

We can write x = s(12+x). i.e., x^2 = 12 + x. Solving this quadratic equation, we get x = -3 or x=4. Sum cannot be -ve and hence sum = 4.

6 Years.

**6. What is the sum of all numbers between 100 and 1000 which are divisible by 14?**

35392Explanation : The number closest to 100 which is greater than 100 and divisible by14 is 112, which is the first term of the series which has to be summed.The number closest to 1000 which is less than 1000 and divisible by 14 is 994,which is the last term of the series.112 + 126 + .... + 994 = 14(8+9+ ... + 71) = 35392.

1 hr 12 minExplanation : The fast typist's work done in 1 hr = 1/2 The slow typist's work done in 1 hr = 1/3 If they work combinely, work done in 1 hr = 1/2+1/3 = 5/6 So, the work will be completed in 6/5 hours. i.e., 1+1/5 hours = 1hr 12 min.

**8. Each side of a rectangle is increased by 100% .By what percentage does the areaincrease?**

300%.

100% of l=l

new length = l+l= 2l

new width = b+b= 2b

old area = l*b

new area = 2l * 2b

= 4lb

therfore increase in area= 400%

150 men.Explanation:One day?s work = 2 / (7 * 90)One hour?s work = 2 / (7 * 90 * 8)One man?s work = 2 / (7 * 90 * 8 * 75)The remaining work (5/7) has to be completed within 60 days, because thetotal number of days allotted for the project is 150 days.So we get the equation(2 * 10 * x * 60) / (7 * 90 * 8 * 75) = 5/7 where x is the number of menworking after the 90th day.We get x = 225Since we have 75 men already, it is enough to add only 150 men..

90*75*8 = 2/7(work)

now 5/7 th of work left..

so 60*(75+x)*10 =5/7(work)

x=no of workers..

devide the two equations..

x=150

**10. 7^101+18^101 is a multiple of
a.15
b.25
c.35
d.45?**

"Clearly," Naveen Reddy is an idiot. 7^101 + 18^101 is not the same as 7*101 + 18*101

G.Explanation:The order in which they are climbing is R - G - K - H - J.

Another order is also possible: (top)H-J-K-R-G (bottom). And another possibility is: (top)H-K-J-R-G(bottom). "K was between G&H" doesn't mean "only K was between G&H". Finally, there is no way to tell for sure if G,J or K was the second.

30%.

The Profit shall be 50%.

Consider the item price as Rs.10.

After 25% discount, the cost would be Rs 7.5

Company would be profiting 25% on original price. Hence original price is Rs 6. (25% of 6 is 1.5. So 1.5+6=7.5)

Now if discount is 10% , the cost of item would be Rs.9. Hence 50% profit (as Rs 9 is 1.5 times of 6)

1 1/2 degrees Explanation :

The magnifying glass cannot increase the magnitude of an angle..

4MB.

each pixel can store a color ..that is either of the Red ,Green or Blue [RGB] colors.so all these 3 colors are stored consecutively in 1024 * 1280 pixels to display 16million colors approx..then the total memory used would be 1024 *1280 *3 = 3932160 bytes = 4mb

5.3 %Explanation:He sells 950 grams of pulses and gains 50 grams.If he sells 100 grams of pulses then he will gain (50 / 950) *100 = 5.26.

5% [Explanation: He sells 950 grams of pulses and gains 50 grams. He is getting 50 grams of pulse on 1000 grams. I.e. 5 % (50 / 1000 = 5/100)]

**16. If x=y=2z and xyz=256 then what is the value of x?**

x=y=2z;

xyz=256

or,xy.2z=2.256=512

or,x.x.x=512

or,x^3=8^3

or,x=8(Ans).

**17. What is the angle between the two hands of a clock when time is 8:30?**

75(approx).

ans is 75 degree

explaination;

hour hand 12hr-360deg

8hr-?

(8*360)/12=240deg

again hour hand 60min-30deg

30min-?

(30*30)/60=15deg

so total hr hand=240+15=255deg

now min hand; 60min-360deg

30min-?

(30*360)/60=180deg

difference will b 255-180=75deg

130.

Let,x be the correct answer and y

be the incorrect answer.

So,x+y=150..........(1)

and 4x-2y=480........(2)

By solving (1)& (2),

x=130.

So, the 130 questions were correct answer(Ans).

0 %Explanation:Since 3x / 2 = x / (2 / 3).

Student actually wants

x*(3/2) = 3x/2

but he did

x/(2/3) = 3x/2

So, 0% of error in the result.

42.857%.

**21. If the 3 digit number AB9 is a perfect square then is A an odd digit?**

AB9is a perfect square.Hence unit digit of the number must be 3 or 7.Since the perfect square is a 3 digit number the numbers can be either 13,17,23,27.....the perfect squares of these numbers are 169,289,529,729..therefore its not essential that the digit 'A' must be an odd number.

1:2

64/2210

17 1/7 mins.

36%.

**26. To 15 lts of water containing 20% alcohol, we add 5 lts of pure water. What is % alcohol?**

15%

**27. If Log2 x - 5 Log x + 6 = 0, then what would the value / values of x be?**

x = e2 or e3

x = e2 or e3

315 feet..

since front wheel takes 10 more revolutions so it travels 70 feet in those extra number of revolutions.

But distance travelled by front wheel is less by 2 feet as compared to rear wheel for each revolution. So this loss of 2 feet is covered by those extra revolutions taken by the front wheel.

So a deficit of 70 feet would have been created by 70/2=35 revolutions.

So rear wheel travels 35 revolution (and front wheel takes 35+10=45 Revs.) So distance is 35*9 (or 45*7) = 315 feet

**29. What is a percent of b divided by b percent of a?**

Let x be a percent of b: x=a/b

Let y be b percent of a: y=b/a

Find x/y

x/y=(a/b)/(b/a)=(a/b)^2

57.50.

58.33

**31. Tell me if PQRST is a parallelogram what it the ratio of triangle PQS & parallelogram PQRST?**

1:2